Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για το μπαλόνι: Θα υποστείτε συνέπειες αν το συνεχίσετε

0
10

Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα «υποστούν όλες τις συνέπειες» αν κλιμακώσουν την αντιπαράθεση για το κινέζικο μπαλόνι που κατέρριψε ο στρατός των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.

Το Πεκίνο «θα συνεχίσει μέχρι το τέλος» αν «οι ΗΠΑ επιμείνουν να εκμεταλλεύονται το θέμα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση της Κίνας ακολούθησε τη συνάντηση του ανώτατου διπλωμάτη Ουάνγκ Γι και του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Γι δήλωσε στον Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ οφείλουν να διορθώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε στις σινοαμερικανικές σχέσεις από την αδιάκριτη χρήση βίας, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον οφείλει να αλλάξει πορεία όσον αφορά το «λεγόμενο περιστατικό του αερόπλοιου».

Μετά το πέρας της συνάντησης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Μπλίνκεν έστειλε στον Γι το μήνυμα ότι το πρόγραμμα παρακολούθησης του Πεκίνου έχει «εκτεθεί στον κόσμο».

Στις 4 Φεβρουαρίου μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ κατέρριψε ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, όπως το αποκαλεί η Ουάσινγκτον, το οποίο εισήλθε στον ουρανό της Βόρειας Αμερικής. Το Πεκίνο υποστηρίζει πως ήταν ένα μετεωρολογικό σκάφος που έχασε τον δρόμο του.

Πηγή: madata.gr