Η κλήρωση των playouts της Stoiximan Super League: Tο αναλυτικό πρόγραμμα

0
8

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής και πλέον αρχίζει η μάχη της επιβίωσης, με τέσσερις ομάδες να είναι σε απόσταση τριών πόντων στη ουρά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των playouts.

Μια από τις πιο αμφίρροπες Stoiximan Super League των τελευταίων ετών μπαίνει στην πιο καθοριστική φάση της, καθώς μέσα από 7 εξτρά αγωνιστικές θα κριθεί το ποιες ομάδες θα κερδίσουν στη μάχη της επιβίωσης και θα ανανεώσουν την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου τη νέα σεζόν και ποιες θα αποχαιρετήσουν τη μεγάλη κατηγορία.

Οι Κηφισιά (21 βαθμοί), Παναιτωλικός (20 βαθμοί), Βόλος (19 βαθμοί) και ΠΑΣ Γιάννινα (18 βαθμοί) θα παλέψουν ως το τέλος για να κρατηθούν στην κορυφαία κατηγορία, με τους Αστέρα (31 βαθμοί), Ατρόμητο (28 βαθμοί), Πανσερραϊκό (27 βαθμοί) και ΟΦΗ (25 βαθμοί) να αισθάνονται σαφώς πιο άνετοι βαθμολογικά.

Συνολικά θα διεξαχθούν επτά αγωνιστικές (μονά ματς), με τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας των playouts να δίνουν 4 αγώνες εντός έδρας και 3 εκτός και τις τέσσερις τελευταίες της κατάταξης να δίνουν 3 ματς εντός έδρας και 4 εκτός.

Σημειώνεται πως η διαδικασία των playouts αρχίζει στις 16 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 11 Μαΐου, ενώ δεν υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των playouts

1η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος
Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
Κηφισιά – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός

2η αγωνιστική

Βόλος – Κηφισιά
ΟΦΗ – Ατρόμητος
Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός

3η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά
Ατρόμητος – Πανσερραϊκός
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός – Βόλος

4η αγωνιστική

Βόλος – Ατρόμητος
Κηφισιά – Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

5η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός
Ατρόμητος – Κηφισιά
ΟΦΗ – Βόλος
Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

6η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ
Βόλος – Πανσερραϊκός
Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα
Παναιτωλικός – Ατρόμητος

7η αγωνιστική

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ – Παναιτωλικός
Πανσερραϊκός – Κηφισιά
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playouts

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).

Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).

Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Πηγή: sport24.gr

Πηγή: madata.gr