Η λεπτομέρεια για την οικογένεια του Φίλιππου που η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι περήφανη

0
44

Ο συνταξιούχος ήρωας του ναυτικού, πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, έχει ένα σκοτεινό παρελθόν για το οποίο η σύζυγός του ούτε νιώθει περήφανη, αλλά και ούτε θέλει να γνωρίζει το ευρύ κοινό.

Εκτός του ότι δεν ήταν Βρετανός, τουλάχιστον μέχρι να την παντρευτεί, μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια στη ζωή των αδερφών του, έκανε τη Βασίλισσα Ελισάβετ να μην νιώθει και τόσο περήφανη για την οικογένεια του συζύγου της.

Το «αγκάθι» της Ελισάβετ, λοιπόν, δεν ήταν άλλο από τις μεγαλύτερες αδερφές του Φίλιππου -Μαργαρίτα, Θεοδώρα, Σεσίλ, Σόφι- οι οποίες ήταν παντρεμένες με εκπροσώπους της γερμανικής αριστοκρατίας, τρεις από τους οποίους είχαν ναζιστικές συνδέσεις. Όταν, μάλιστα, η αδερφή του Σεσίλ και ο σύζυγός της, και οι δύο μέλη του κόμματος των ναζί, σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροπλάνου το 1937, ο νεαρός τότε Φίλιππος παρευρέθηκε στην κηδεία τους στη Γερμανία και ήταν αναγκασμένος κατά την διάρκεια της πομπής να περπατάει δίπλα σε ναζί στρατιώτες.

Μην μπορώντας να αποδεχτεί το γεγονός ότι οι συγγενείς του ήταν με το μέρος των ναζί, ο πρίγκιπας Φίλιππος συνέχισε να αγωνίζεται με το πλευρό των Συμμάχων ως αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως είναι αναμενόμενο στο γάμο του με την πριγκίπισσα, τότε, Ελισάβετ, που έλαβε χώρα στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο Westminster Abbey, με περισσότερους από 2.000 επισκέπτες, καμία από τις αδερφές του δεν παρευρέθηκε. Υπήρχαν πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά της οικογένειας της Ελισάβετ, λόγω των γερμανικών και ναζιστικών δεσμών της οικογένειας του Φίλιππου και με τις αναμνήσεις του πολέμου να είναι ακόμη νωπές, καμία από τις τρεις αδερφές του δεν έλαβε το πολυπόθητο προσκλητήριο.

https://www.newsbeast

Πηγή: madata.gr