Η μετάλλαξη Όμικρον τρομάζει – Εκρηκτική η αύξηση των κρουσμάτων

0
41

Ένα νέο γράφημα του ερευνητή, Τέο Σάντερσον, στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, δείχνει την καμπύλη της  εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων της Όμικρον στο Λονδίνο.

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία, η μετάλλαξη έχει τη δυνατότητα να διπλασιάζει τον αριθμό των κρουσμάτων ανά δυο με τρεις ημέρες, ενώ από τη μετάδοση δεν γλιτώνουν και οι εμβολιασμένοι.

Όπως σχολιάζει, πλέον, το 83% των κρουσμάτων στο Λονδίνο είναι Όμικρον. «Τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα» σημειώνει.

Δείτε το γράφημα: 

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η ίδια τάση παρατηρείται και σε άλλες περιοχές, όπως ο Καναδάς ή η Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη). Δείτε τα αντίστοιχα γραφήματα:

Αυτό που συμβαίνει με την «Όμικρον» είναι ότι παρουσιάζει ξαφνική έκρηξη, ενώ αρχικά φαίνεται να κινείται με πιο αργούς ρυθμούς.

Δείτε το σχετικό βίντεο
 

Έρευνα διαψεύδει τα περί «ελαφρύτερης νόσησης» για την Όμικρον
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Reuters, νέα έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, συνέκρινε 11.329 περιστατικά ασθενών με τη μετάλλαξη Όμικρον με περίπου 200.00 κρούσματα άλλων παραλλαγών του κοροναϊού.

Όπως τονίζει το Reuters, οι ερευνητές εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά περιστατικά από τη Δέλτα, κρίνοντας από την αναλογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί και εμφανίζουν συμπτώματα ή από την αναλογία όσων νοσηλεύονται μετά τη μόλυνση».

Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων

Αύριο θα συνεδριάσει τελικά η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς ο πρωθυπουργός ανέφερε το πρωί τα νέα μέτρα για τις γιορτές, ανακοινώνοντας δύο δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες με ισχυρή σύσταση το ένα να γίνει κατά τη διάρκεια των εορτών και το άλλο απευθείας μετά την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή Επιδημιολόγων με στόχο να εκτιμήσουν τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον στην κοινότητα.

Οι επιδημιολόγοι θα αξιολογήσουν τα τελευταία στοιχεία για τα νέα κρούσματα και θα δουν τις μεταβολές που σημειώνονται ανά περιοχή και συγκεκριμένα θα εξετάσουν πού υπάρχει αυξημένη τάση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το αντικείμενο της προσοχής τους θα είναι το Λασίθι της Κρήτης, η Αττική και η Λακωνία, καθώς εκεί τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον δεν συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα με το πρώτο κρούσμα στα Χανιά.

Πηγή: madata.gr