Η νέα επίσκεψη του δικηγόρου της 34χρονης στο νοσοκομείο και ο τύπος του καυστικού υγρού που της έριξαν

0
101

Τα τελικά αποτελέσματα για τον τύπο του οξέος με το οποίο έγινε η επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα περιμένει ο δικηγόρος της. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της και γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, οποίος νωρίτερα είχε βρεθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο προκειμένου να την δει από κοντά, κατά 90% πρέπει να ήταν θειικό οξύ, το γνωστό σε όλους βιτριόλι.

Το ίδιο επιβεβαιώνουν και αστυνομικές πηγές ότι τα αποτελέσματα από την εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους δείχνουν ότι ήταν βιτριόλι. Αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί είναι από που πήρε την καυστική ουσία που δεν πωλείται στο εμπόριο η γυναίκα που έκανε την επίθεση.

Ο Απόστολος Λύτρας είπε μιλώντας νωρίτερα στο newsit.gr: «Το αποτέλεσμα θα το μάθω από ώρα σε ώρα αλλά 90% μιλάμε για βιτριόλι. Ήμουν το πρωί μαζί της, πέρασα να την δω για λίγο. Δεν μιλήσαμε, παρά μόνο για μια διευκρίνηση που ήθελα να ξεκαθαρίσουμε. Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Έχουμε μπει σε μια διαδικασία αυτή την στιγμή ώστε να κάνουμε κάποιες συζητήσεις προκειμένου να θυμηθεί κάποια πράγματα. Αυτό το κάτι που μπορεί εκείνη να το θεωρούσε απλό και να μην ήταν τελικά».

Όλες αυτές τις ημέρες η 34χρονη με την συμβολή του δικηγόρου της προσπαθεί να βάλει τα γεγονότα σε μια σειρά και να θυμηθεί πρόσωπα και καταστάσεις.

«Η λύση του μυστηρίου μπορεί να βρίσκεται σε κάτι που δεν πάει αυτή την στιγμή το μυαλό της. Να μην έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα περίπλοκα που ακούγονται. Δεν είχε διαφορές, γι αυτό και το μυαλό της δεν πάει κάπου συγκεκριμένα. Έχουν περάσει πολλά σενάρια από το μυαλό μας».

Σχετικά με τα ταξίδια της στο εξωτερικό για τα οποία έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ο Απόστολος Λύτρας αναφέρει: «Τα περισσότερα ταξίδια της, στιγμές από τα οποία έχει αναρτήσει στα social media τα έχει κάνει με φίλες της. Ήταν προγραμματισμένα μήνες πριν δεν μπορεί να την κατηγορήσει κάποιος γι αυτά. Το θέμα είναι ότι πρέπει ν αποκαλυφθεί η αλήθεια ώστε να σταματήσουν τα σενάρια».

Τα πιο πρόσφατα λόγια της 34χρονης

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή. Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε». Η 34χρονη προσπάθησε να περιγράψει τη γυναίκα που της επιτέθηκε, μένοντας ωστόσο στο ίδιο πλαίσιο: μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, δεν ήταν ξανθιά και ίσως ήταν ψηλή. 

Τα βίντεο “κλειδιά”

Δυο σημαντικά βίντεο που είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που οργάνωσε την επίθεση με το βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης λογίστριας, αλλά και του ανθρώπου που την βοήθησε στην διαφυγή της από το σημείο του περιστατικού, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ και τα εξετάζουν καρέ καρέ.

Πρόκειται για βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι σημαντικά και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς οι αστυνομικοί τα κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό για την εξέλιξη των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο βίντεο δείχνει μια γυναίκα με σκούρα ρούχα να περπατά ψύχραιμη στο ίδιο πεζοδρόμιο που βρίσκεται το κτίριο, όπου δέχτηκε η 34χρονη την επίθεση, και μάλιστα μόλις ενάμιση με δυο μέτρα από το σημείο και κυρίως μόλις ενάμιση λεπτό μετά το σοβαρό περιστατικό με το καυστικό υγρό.

Το δεύτερο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και ίσως είναι και το πιο σημαντικό, δείχνει την ίδια γυναίκα με τα σκούρα ρούχα και την χειρουργική μάσκα, τουλάχιστον 10 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης, να επιβιβάζεται σε ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί άλλο άτομο, ίσως γυναίκα και να απομακρύνονται από το σημείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, τα βίντεο έχουν μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να «καθαριστούν», σε μια προσπάθεια να φανεί ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, ώστε στο επόμενο στάδιο να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός.

newsit

Πηγή: madata.gr