Η νέα πολιτική του Facebook για τα σχόλια σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού

0
93

Το Facebook αποφάσισε να μην αφαιρεί πλέον αναρτήσεις από την πλατφόρμα, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο COVID-19 είναι ανθρωπογενής μετά το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να «διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους», ώστε να του δώσουν μία εξήγηση για την προέλευση του νέου κορονοϊού και να του υποβάλουν μια έκθεση μέσα σε διάστημα 90 ημερών. Αν και πολλοί ειδικοί απέρριπταν εδώ και καιρό τη θεωρία ότι ο SARS-CoV-2 προήλθε από κάποιο ατύχημα σε εργαστήριο της πόλης Γουχάν, της Κίνας, η υπόθεση αυτή επανήλθε και πάλι το τελευταίο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του Facebook, μιλώντας στο Politico, είπε: “Υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού και σε συνεννόηση με ειδικούς στην υγεία, πλέον δεν θα αφαιρούμε από τις εφαρμογές μας απόψεις ότι ο ιός φτιάχτηκε από ανθρώπους. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς νέα δεδομένα και τάσεις έρχονται στην επιφάνεια” πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο Politico.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook τον Φεβρουάριο αφαιρούσε αναρτήσεις όπου χρήστες υποστήριζαν ότι ο κορονοϊός είναι τεχνητός ή κατασκευασμένος. Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι διχασμένες σε ό,τι αφορά την προέλευση του νέου κορονοϊού, αν δηλαδή προήλθε από την επαφή ανθρώπων με κάποιο μολυσμένο ζώο ή από ατύχημα σε εργαστήριο.

Πηγή: madata.gr