Οι οδηγίες EuroLeague και ομάδων για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

0
74

H EuroLeague συμφώνησε με τις ομάδες σε κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να τηρηθούν ενόψει της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έχει ως εξής:

Η EuroLeague και οι ομάδες συμφώνησαν σε ένα ενιαίο σύνολο οδηγιών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 η οποία στοχεύει στο να καλωσορίσει τους φιλάθλους στα γήπεδα μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Επειδή οι ομάδες της EuroLeague λειτουργούν σε 15 διαφορετικές χώρες με διαφορετικούς κανονισμούς από τις εθνικές υγειονομικές αρχές, οι οδηγίες είναι μια συλλογή από ιδέες, προτάσεις και αρχές που μπορούν να εφαρμόσουν όλοι οι σύλλογοι της EuroLeague και του EuroCup στα γήπεδά τους την επόμενη σεζόν.

Προγραμματισμός πρόσβασης στο γήπεδο: Εναλλασσόμενες είσοδοι στο γήπεδο για μια χρονική περίοδο και εξάπλωση στα φυσικά σημεία πρόσβασης.

Διαχείριση δοκιμών και κυκλοφορίας: Πρόβλεψη για ατομικούς ελέγχους θερμοκρασίας στα σημεία πρόσβασης και διαχείριση της εξωτερικής και εσωτερικής κυκλοφορίας ώστε να τηρείται η κοινωνική απόσταση για ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής στο γήπεδο: Βελτίωση της συνολικής καθαριότητας, εισαγωγή πρωτοκόλλου υγιεινής και παροχή προστατευτικών ενδυμάτων στο εργαζόμενο προσωπικό και τους θεατές τις ημέρες του παιχνιδιού.

Έμπειροι επιδημιολόγοι: Συμβουλές από πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες επιδημιολογίας ώστε να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Απομακρυσμένες θέσεις: Δημιουργία καθισμάτων για μια ποικιλία διαφορετικών μέτρων κοινωνικής απόστασης, ώστε να επιτρέπεται στους κατόχους εισιτηρίων να απολαύσουν το παιχνίδι από τις θέσεις τους στο ασφαλέστερο περιβάλλον και σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς κανονισμούς.

Τεχνολογία hands-free: Εισιτήρια χωρίς χαρτιά ή λύσεις πληρωμής χωρίς μετρητά για τον περιορισμό των πολυσύχναστων περιοχών, των πολλών ανθρώπων σε αναμονή και των σημείων επαφής.

Μέθοδοι πληρωμής εισιτηρίων: Οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν την ευελιξία που απαιτείται ώστε να μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια σε άλλες ώρες προσφέροντας παράλληλα και δημιουργικούς όρους πληρωμής.

Συμβουλές από τους φιλάθλους: Να υπάρχει η άποψη των φιλάθλων για τα εν λόγω μέτρα και αναλόγως τις απαντήσεις να υπάρξουν νέα.

Διαφανής και συνεχής επικοινωνία: Οι φίλαθλοι πρέπει με μένουν ενήμεροι για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να διασφαλίζεται η άνεση και η ασφάλειά τους μόλις ανοίξουν οι πόρτες.

Σε σχετική συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, οι ομάδες εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση πανδημιών από κοινού με κανονισμούς και συμβουλές από τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους και τις αρχές δημόσιας υγείας».

ΠΗΓΗ: filathlos

Πηγή: madata.gr