Η ώρα της κρίσης για την Καϊλή: Κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί – Τι είπε ο νέος δικηγόρος της

0
46

Έφτασε η ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή. Αυτήν την ώρα κρίνεται αν θα αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές των Βρυξελλών, η απόφαση αναμένεται είτε αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί, λόγω καθυστέρησης της διαδικασίας. 

Eνώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, βρέθηκε η Εύα Καϊλή, για την παράταση ή μη της προφυλάκισής της, όπου πλέον θα αποφασιστεί εάν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη, καθώς ολοκληρώθηκε η ακρόασή της. 

Κοντά της βρίσκονται οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο νέος Βέλγος συνήγορός της Sven Mary. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκδοθεί δελτίο Τύπου, όπως και τις προηγούμενες φορές, για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Υπάρχει η πιθανότητα εάν η απόφαση είναι αρνητική να ασκηθεί έφεση.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή μεταξύ άλλων προσπάθησαν να πείσουν ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, όπως επίσης ότι δεν είναι διατεθειμένη να αλλοιώσει στοιχεία. 

«Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της»

Από την πλευρά του, ο Βέλγος συνήγορός της, Sven Mary, δήλωσε ότι θα ζητηθεί η πελάτισσά τους να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς επίσης και ότι η κατάσταση για την ίδια είναι δύσκολη κι αυτό γιατί πρόκειται για μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών. «Πιστεύω ότι ο χώρος της είναι το σπίτι της με το παιδί της», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από τη σημερινή διαδικασία απουσίαζε ο Βέλγος εισαγγελέας διαφθοράς, Μισέλ Κλεζ, που ήταν ο επικεφαλής της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις για το Qatargate. Ο λόγος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήταν το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε χθες το πρωί ο δικηγόρος του συλληφθέντα για το σκάνδαλο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Αν η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου είναι εκ νέου αρνητική για την Εύα Καϊλή, τότε η υπόθεσή της θα συζητηθεί εκ νέου μετά από δύο μήνες και όχι έναν όπως είχε συμβεί τις προηγούμενες δύο φορές. Ωστόσο η πλευρά της κυρίας Καϊλή διατηρεί το δικαίωμα υποβολής έφεσης εντός 24 ωρών μετά την απόφαση.

Πηγή: madata.gr