Η ουκρανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι κρίσιμη

0
57

Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι κρίσιμη, προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι βέβαιο εάν η βοήθεια θα μπορέσει να φτάσει στην περικυκλωμένη πόλη. 

Ο Βαντίμ Ντενισένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν οκτώ φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια θα μπορέσουν να φτάσουν στο νότιο λιμάνι σήμερα, αναφέρει το Reuters. 

Εν τω μεταξύ, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Άγκυρα είπε ότι 86 Τούρκοι πολίτες – μεταξύ των οποίων 34 παιδιά – που έχουν καταφύγει σε ένα τζαμί στην πολιορκημένη πόλη εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών βομβαρδισμών. Η πρεσβεία είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη, συμπεριλαμβανομένου του τζαμιού, από τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια υψηλής ακρίβειας, μεγάλου βεληνεκούς επίθεση εναντίον δύο στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων στις πόλεις Λουτσκ και Ιβάνο-Φρανκίβσκ στην Ουκρανία και τις κατέστησε μη επιχειρησιακές, ανακοίνωσε το πρωί ο Ιγκόρ Κονασένκοφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει περισσότερες από 3.210 στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμό της Ουκρανίας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: madata.gr