Η πτέρυγα της αγάπης ενώνει οικογένειες σε νοσοκομείο

0
72

Στην «πτέρυγα της αγάπης» στο νοσοκομείο της Βουδαπέστης οι ασθενείς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους οικείους τους χωρίς να διατρέξουν κίνδυνο

Ένα από τα (πολύ) άσχημα που έχει φέρει μαζί του ο κορονοϊός, πέρα από την απώλεια της ανθρώπινης ζωής σε καθημερινό επίπεδο και μαζικά, είναι και το γεγονός πως οι ασθενείς και κυρίως όσοι νοσηλεύονται δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν στο πλευρό τους τους ανθρώπους τους, αφού η Covid-19 είναι και εξαιρετικά μεταδοτική. Το ίδιο ισχύει, σε πολλές περιπτώσεις και για ασθενείς non Covid, εξαιτίας της απαγόρευσης επισκεπτηρίων. Ένα νοσοκομείο στη Βουδαπέστη, όμως, βρήκε τρόπο να λύσει αυτό το πρόβλημα, με την «πτέρυγα της αγάπης», με την αφορμή των Χριστουγέννων. 

Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Ουγγαρίας, ένα γυαλί χωρίζει τον ασθενή από την οικογένειά του και τους οικείους του. Μάλιστα, η «επαφή» ασθενών με τους ανθρώπους τους γίνεται εφικτή μέσω ειδικών γαντιών, που μοιάζουν με σακούλα. Στο βίντεο που ακολουθεί, φαίνεται ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένοι επί 40 χρόνια και καταφέρνουν να επικοινωνήσουν σε αυτή την πτέρυγα, μετά το χειρουργείο του συζύγου.

Πηγή: madata.gr