Η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε στην παιδίατρο ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα

0
49

Νέα μαρτυρία έρχεται στο φως για την υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Πρόκειται για μία μαρτυρία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, με την παιδίατρο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού να καταθέτει στις Αρχές ότι η 33χρονη είχε ισχυριστεί ότι η Τζωρτζίνα εμφάνισε το πρώτο επεισόδιο μετά από τον θάνατο της Ίριδας, γιατί η 9χρονη βρήκε νεκρό το 6 μηνών βρέφος στην κούνια.

Το Live News στο mega αποκαλύπτει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει στην παιδίατρο ότι η Τζωρτζίνα ήταν εκείνη που βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια.

«Μόλις πήγα στο θάλαμο της Τζωρτζίνας άρχισα να παίρνω ιστορικό από τους γονείς. Ρώτησα τη μητέρα για ποιο λόγο ήρθε το παιδί στο νοσοκομείο μας. Μου είπε, λοιπόν, από την αρχή όλο το ιστορικό του παιδιού. Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», δήλωσε η παιδίατρος.

«Τι χειρότερο να ζήσει ένα παιδί λίγο πριν από το θάνατό του…να δει το αδερφάκι του νεκρό»

Η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Μυρσίνη Κωστοπούλου μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τα νέα στοιχεία που δείχνουν πως η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν αυτή που βρήκε την 6μηνών Ίριδα νεκρή στην κούνια της.
«Οικουμενική τραγωδία» χαρακτήρισε η ψυχολόγος την υπόθεση της Πάτρας και επισήμανε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φυσικοποιούμε αυτές τις πράξεις που έχουν γίνει, από όποιον και να έχουν γίνει, αντίθετα να τα θεωρούμε αποκρουστικά.

Αναφορικά με τα νέα στοιχεία που δείχνουν τη Τζωρτζίνα ως το άτομο που βρήκε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της, η κ. Κωστοπούλου επισήμανε πως εάν η 33χρονη αποδειχτεί η ένοχη για το φόνο της Ίριδας, τότε δεν μπόρεσε να προστατέψει ούτε την Τζωρτζίνα.

«Είναι νομίζω κάτι που όλοι μας είχαμε σκεφτεί ότι η Τζωρτζίνα ενδεχομένως να ήταν ένας “ιερός μάρτυρας” σε όλη αυτή την τραγωδία και ίσως δεν είναι τυχαίο το τέλος της, το οποίο ακολούθησε» δήλωσε χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

Είπε πως όλη η οικογένεια έχει παθολογικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, πολύ έντονα συσπειρωμένη γύρω από τη βία, γύρω από το ψέμα και τώρα που στενεύει ο κλοιός προσπαθούν να βγουν από τον λαβύρινθο, μέσα στον οποίο παγιδεύτηκαν μόνοι τους.

Ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας αποκαλύπτει: «Της είπα ότι το παιδί έφυγε και με ρώτησε για τον βηματοδότη»

Είναι τα δύο πρόσωπα «κλειδί» που για πρώτη φορά λύνουν τη σιωπή τους. Η παιδίατρος και ο εντατικολόγος που έζησαν τις τελευταίες ώρες και το τέλος της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».
Στις καταθέσεις τους που παρουσιάζει αποκλειστικά το LIVE NEWS  περιγράφουν τα δραματικά γεγονότα που έζησαν και στέκονται στις χρονικές συγκυρίες και στα λόγια της 33χρονης κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μετά από μήνες σιωπής, περιγράφει στις Αρχές όλα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά της. Από νωρίς το πρωί όταν η Τζωρτζίνα έκανε ακόμα ένα επιστημονικά ανεξήγητο επεισόδιο, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όταν ειδοποιήθηκε για τον θάνατο της.

«Το πρωί του Σαββάτου (29 Ιανουαρίου 2022), μόλις τελειώσαμε την εξέταση της Τζωρτζίνας, συνεχίσαμε τις επισκέψεις σε άλλους ασθενείς. Ενώ βρισκόμασταν στο διάδρομο, βγήκε η μαμά της και μας είπε ότι το παιδί έκανε επεισόδιο. Αμέσως μπήκαμε όλη η ομάδα. Το παιδί είχε στρέψει το κεφάλι του αριστερά με προσηλωμένο βλέμμα, κόρες σε μυδρίαση, ταχυκαρδία και έβγαζε ήχο γκρίνιας. Μετά από 3 λεπτά χορηγήθηκε φάρμακο και σταμάτησε το επεισόδιο. Μετά από 25 λεπτά περίπου μας ειδοποίησε ξανά η μητέρα για δεύτερο επεισόδιο. Έτρεξα πρώτη στο θάλαμο και είδα ότι το παιδί παρουσίαζε ίδια εικόνα με το πρώτο επεισόδιο. Το επεισόδιο αυτό σταμάτησε μόνο του μετά από 1,5 λεπτό» αναφέρει στην κατάθεσή της, η παιδίατρος της Τζωρτζίνας.

Στις 14:30 το μεσήμερι, η Τζωρτζίνα παρουσίασε και τρίτο ανεξήγητο επεισόδιο, που έμελλε να είναι και το μοιραίο. Η ομάδα των παιδιάτρων ξεκίνησε άμεσα ανάνηψη και αμέσως κάλεσαν τον εντατικολόγο της ΜΕΘ παιδιών που βρισκόταν στον πέμπτο όροφο. Όπως περιγραφή στην κατάθεση που παρουσιάζει αποκλειστικά στο live news, χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να φτάσουν στο δωμάτιο της 9χρονης, αλλά ήταν ήδη αργά…..

«Χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά να πάρουμε τον εξοπλισμό μας και να κατέβουμε στον 4ο όροφο. Όταν μπήκαμε στο δωμάτιο της 9χρονης, η μητέρα ήταν μέσα στο δωμάτιο και την βγάλαμε αμέσως έξω. Το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοηκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση. Στο μόνιτορ βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και σφύξεις. Ακροαστικά άκουσα γύρω στις 35 σφύξεις» ανέφερε ο εντατικολόγος του νοσοκομείου.

«Της είπα ότι το παιδί έφυγε και με ρώτησε για τον βηματοδότη»
Ο εντατικόλογος και η ομάδα του έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρει την Τζωρτζίνα. Κατά την διάρκεια της ανάνηψης όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, τηλεφώνησε και τον καρδιολόγο του Ωνασείου για τον ενημέρωσει, ενώ του έστειλε και φωτογραφίες από το μόνιτορ.

Μετά από αρκετή ώρα που η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, πήγε να ενημερώσει την μητέρα της, αλλά η αντίδρασή της ήταν αναπάντεχη. Η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακοίνωση του θανάτου της Τζωρτζίνας, άρχισε να του κάνεις ερωτήσεις, με αποκορύφωμα αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Κατί που όπως αναφέρει ο γιατρός, του έκανε εντύπωση καθώς δεν είναι η αντίδραση που περιμένεις από μια μητέρα τη στιγμή που μαθαίνει ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

«Βγήκα από δωμάτιο και ενημέρωσα τη μητέρα ότι το παιδί είναι άσφυγμο, απνοϊκό, ότι έχει πεθάνει ουσιαστικά και προσπαθούμε να επαναφέρουμε στη ζωή. Η μαμά μας είπε να συνεχίσουμε γιατί και στο προηγούμενο επεισόδιο στην Πάτρα το παιδί ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και αναπνοή μετά από 55 λεπτά ανάνηψης. Η δεύτερη ερώτηση που μου έκανε είναι αν γνωρίζω αν δουλεύει ο βηματοδότης. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης. Αυτή η ερώτηση μου έκανε εντύπωση» είπε ο εντατικολόγος.

Την ψύχραιμη στάση της μητέρας, τα λόγια και οι αντιδράσεις παραξένευσαν και την παιδίατρο της Τζωρτζίνας, όταν λίγα λεπτά μετά το θάνατο 9χρονης, της είπε συλλυπητήρια στο διάδρομο.

«Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της» αναφέρει η παιδίατρος.

«Είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης και στη Μαλένα»
Συγκινεί το γεγονός ότι ο ίδιος εντατικολόγος, πριν από 3 χρόνια, είχε προσπαθήσει να επαναφέρει και την Μαλένα. Ο ίδιος γιατρός της ΜΕΘ είχε κληθεί να κάνει ανάνηψη και στη 3χρονη, τον Απρίλιο του 2019, όταν άξαφνα έβγαλε ένα βρόγχο την ώρα που βρισκόταν στο δωμάτιο μόνο με τη μητέρα της και λίγα λεπτά μετά έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή.

«Όταν μου είπαν το όνομα της ασθενούς, θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης στην αδελφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε στο Ογκολογικό τμήμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί τριών περίπου ετών. Και στα δύο παιδάκια, και στην Τζωρτζίνα και στην Μαλένα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Δεν έχω επιστημονική απάντηση γιατί η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και την άμεση χορήγηση αδρεναλίνης» θυμάται.

Τέλος ο εντατικόλογος στην κατάθεσή του είναι σαφής για τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, την περίπου μια ώρα που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν.

«Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανάνηψης περισσότερο από μια ώρα χωρίς καμία ανταπόκριση και η ασθενής κατέληξε. Τα φάρμακα που δόθηκαν στην ασθενή όταν αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία της ανάνηψης ήταν η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο. Κανένα άλλο φάρμακο δεν δόθηκε από εμάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή, ούτε εγκαταστάθηκε ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς» κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Μετά από περίπου ένα μήνα από τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για τη διερεύνηση του θανάτου της, ενώ πλέον και οι άλλοι δυο θάνατοι των μικρότερων παιδιών της οικογένειας που κατέληξαν από ιατροδικαστικά αιτία συμφωνα με τις αρχικές εκθέσεις, επανεξετάζονται από τους ιατροδικαστές.

Πάτρα: Τα ευρήματα δείχνουν ασφυκτικό θάνατο για την Μαλένα

Η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη ανέφερε στο Live News ότι στην περίπτωση της Μαλένας δεν είχαν εκτιμηθεί όλα τα κομμάτια του παζλ.
Σύμφωνα με την κ. Σπανουδάκη, οι ιατροδικαστές πρέπει να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο, δηλαδή να έχουν αντίγραφο του φακέλου, να διενεργήσουν νεκροψία, νεκροτομή, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

«Βάσει πρωτοκόλλου δεν προκύπτει κάποια ηπατική ανεπάρκεια για την Μαλένα. Επίσης, οι κακώσεις που φέρει στο πρόσωπό της, νομίζω ότι κι εκεί δεν είχαμε την κατάλληλη ερμηνεία των κακώσεων αυτών. Εφόσον δεν βρέθηκε πρόβλημα παθολογικό, καρδιολογικό και γονιδιακό, με τη μέθοδο του αποκλεισμού καταλήγουμε ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται μάλλον σε ασφυκτικό θάνατο», δήλωσε.

Σχετικά με την περίπτωση της Ίριδας και το αίμα που βρέθηκε στο πανάκι της η ιατροδικαστής δήλωσε ότι είτε είναι συνέπεια τραύματος είτε από το οροαιματηρό περιεχόμενο από τη μύτη και στο στόμα του βρέφους λόγω πνευμονικού οιδήματος. Όλα δείχνουν, τόνισε, πως ο θάνατος της Ίριδας προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Νέες αποκαλύψεις στο απόλυτο «θρίλερ» – Καταθέσεις «φωτιά» και στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Οι καταθέσεις των γιατρών είναι αποκαλυπτικές. Οι έρευνες των αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που τρέχουν τη μεγάλη έρευνα συνεχίζονται παρά τις δυσκολίες και οι μαρτυρίες ατόμων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα με τους θανάτους των 3 παιδιών από την Πάτρα, προκαλούν αίσθηση, με ορισμένες να δημιουργούν όπως φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κατηγορούμενη…
Με την ίδια να συμπληρώνει πριν από λίγες ώρες 15 μέρες στη φυλακή, η μητέρα και η αδερφή της, που τη στηρίζουν από την πρώτη στιγμή πήραν την απόφαση να πουλήσουν ένα ακίνητο στην Πάτρα, με την ελπίδα να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 30.000€ που θα αξιοποιηθεί για να καλυφθούν τα έξοδα που προέκυψαν για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Τα λόγια της μητέρας της, στην εφημερίδα Πελοπόννησος, είναι χαρακτηριστικά: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου».

H 33χρονη παρακολουθεί σταθερά από το κελί της, όλες τις εκπομπές που καθημερινά αναφέρονται στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δικηγόρους που την εκπροσωπούν κι όπως φαίνεται δεν δείχνει σε πολλές περιπτώσεις διάθεση συνεργασίας με τις Αρχές.

Για το επίμαχο mail είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν τις επόμενες μέρες οι κωδικοί από τον Μάνο Δασκαλάκη, αφού αυτό ήταν κοινό και πιθανότατα τους γνωρίζει.

Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στα 8 κινητά τηλέφωνα που έχουν κατασχεθεί, με τους ειδικούς πραγματογνώμονες να τονίζουν πως όλα τα στοιχεία που κρύβονται θα έρθουν στο φως, μέσα στις επόμενες μέρες.

Πρωταρχικός στόχος της έρευνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια, είναι ο εντοπισμός νέων στοιχείων για τη διαδρομή της κεταμίνης. Καθώς η 33χρονη που βρισκόταν μόνη στο μονόκλινο δωμάτιο με τη Τζωρτζίνα, αρνείται ότι την χορήγησε στο παιδί της.

Όλα αυτά την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καταθέτουν. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι η στάση αλλά και τα λόγια της 33χρονης τους έβαλαν σε σκέψεις. Όπως συνέβη με παιδίατρο από το Ωνάσειο.

Όπως κατέθεσε η γιατρός, τον περασμένο Μάιο όταν η Τζωρτζίνα πήγε στο νοσοκομείο για να βάλει απινιδωτή η μητέρα της μίλησε για τους σπασμούς που είχαν προηγηθεί στο σπίτι, με τα λόγια της να προκαλούν ερωτήματα.

«Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι τους στην Πάτρα και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωρτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε “μαμά, κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;”», είπε η παιδίατρος.

Ο νευρολόγος Ευάγγελος Παπαγεωργίου τονίζει στο Live News πως σε μια σειρά από περιπτώσεις ο ασθενής που υποφέρει από σπασμούς δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και άρα δεν μπορεί να μιλήσει και να περιγράψει αυτό που του συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση η Τζωρτζίνα έδωσε τη μάχη της αποκατάστασης μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή στο Ωνάσειο και πέθανε τον περασμένο Γενάρη από χορήγηση κεταμίνης.

Μια σειρά από εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει το πόρισμα των 3 ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Ένα 24ωρο μετά το ανατριχιαστικό σκίτσο για τον θάνατο της Μαλένας από ασφυξία, ο Γρηγόρης Λέων επέστρεψε με νέα ανάρτηση και αιχμές για συναδέλφους του:

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση».

Ο Γρηγόρης Λέων τονίζει πως τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας παραπέμπουν σε δεξιόχειρα δράστη. Είναι αμυχές που είναι πολύ πιθανό όπως λέει να έχουν προέλθει κατά την προσπάθεια του παιδιού να αποφύγει το μοιραίο…

Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας επιμένει πως τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μάλιστα τονίζει πως στην περίπτωση της Ίριδας τα ευρήματα είναι εκκωφαντικά. Απόψεις που βρίσκουν συμφωνούν μια σειρά από συναδέλφους του.

To κοινό πόρισμα που θα συντάξουν οι τρεις ιατροδικαστές αναμένεται μετά το Πάσχα να δώσει στην πολύκροτη υπόθεση νέες διαστάσεις με πολλούς να προβλέπουν μια σειρά από εξελίξεις που θα συζητηθούν.

Για την ώρα η 33χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της, όπως και ο Μάνος Δασκαλάκης που τηρεί σιγή ιχθύος μετά την συνέντευξη στην Αγγελική Νικολούλη. Οι αιχμές, οι διαρροές και τα βέλη εκατέρωθεν εκτοξεύονται πια υπόγεια.

Η Μεγάλη Εβδομάδα σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση συνεχίζεται με τις καταθέσεις των γιατρών και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να συντηρούν το θέμα στη κορυφή της επικαιρότητας…

Πηγή: madata.gr