Η σειρά του Netflix που μπήκε στο στόχαστρο του Ερντογάν

0
99

 Στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπήκε η τηλεοπτική σειρά Designated Survivor με το Netflix να αναγκάζεται να αποσύρει ένα από τα επεισόδια.

Στο έβδομο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν ο Τούρκος Πρόεδρος, για την ακρίβεια η τηλεοπτική εκδοχή του, παρουσιάζεται ως αυταρχικός και εκδικητικός, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Άγκυρας. Στην τηλεοπτική σειρά το όνομα του Προέδρου της Τουρκίας είναι Fatih Turan και τον ρόλο ενσαρκώνει ο ηθοποιός Troy Caylak. Κατόπιν απαίτησης του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας το Netflix αναγκάστηκε να αποσύρει το συγκεκριμένο επεισόδιο προκειμένου να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της χώρας.

Το Netflix σε ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έπειτα από απαίτηση της Τουρκίας αποσύρθηκε ένα επεισόδιο της σειράς “Designated Survivor” ώστε να εναρμονιστεί με τη νομοθεσία της χώρας και πως η αφαίρεση του επεισοδίου αφορά μόνο στις προβολές στην Τουρκία ξεκαθαρίζοντας ότι το επίμαχο επεισόδιο εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή πληροφοριών: variety.com

Πηγή: madata.gr