Οι Σουηδοί ας το ξανασκεφτούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

0
65

Την ενόχλησή της εξέφρασε η Σουηδική κυβέρνηση, μέσω δήλωσης της υπουργού Εξωτερικών Αν Λίντε, για την απόφαση της Ελλάδας να μην επιτρέψει προς το παρόν απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την χώρα, έως τις 15 Ιουλίου.

Η Αν Λίντε εξέφρασε τη λύπη της, ενώ κάλεσε τους Σουηδούς τουρίστες να το σκεφτούν να επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το mononews.gr η Σουδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα ως τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση μας προκαλεί λύπη. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Η Ελλάδα έχει εξαιρέσει από τις χώρες από τις οποίες επιτρέπονται απευθείας πτώσης τόσο την Σουηδία όσο και τη Βρετανία, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε αυτές τις δύο χώρες. Η απόφαση θα επανεξεταστεί στις 15 Ιουλίου.

Πηγή: madata.gr