Η συγκλονιστική ιστορία δύο κοριτσιών που υιοθετήθηκαν και βιώσαν τη κόλαση

0
36

Ο φωτογράφος Brandon Stanton όταν ξεκινούσε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ για να φωτογραφήσει 10.000 πρόσωπα στη Νέα Υόρκη και να μάθει λίγες λεπτομέρειες από τη ζωή τους, δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα κλικ στη φωτογραφική του μηχανή θα έφερνε στο φως μια σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης δύο κοριτσιών που υιοθετήθηκαν από τον λάθος άνθρωπο.
Το πρότζεκτ οδήγησε σε ένα βιβλίο που έγινε best seller και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις με νέα βιβλία να ακολουθούν.

 
Όμως η ιστορία που ξεχώρισε και σόκαρε τους Αμερικανούς είναι η ιστορία δύο κοριτσιών από τη Λουιζιάνα, που υιοθετήθηκαν από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Τα κορίτσια πριν καταλήξουν στο ζευγάρι που θα έκανε τη ζωή τους κόλαση είχαν περάσει δύο χρόνια σε ανάδοχες οικογένειες που κρίθηκαν ακατάλληλες για να μεγαλώσουν παιδιά.

Το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού ήταν απομονωμένο, χωρίς κάποιο σπίτι σε ακτίνα χιλιομέτρων. Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να χωρίσουν τα αδέλφια σε ξεχωριστά δωμάτια ώστε να μην επικοινωνούν πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

 
Για χρόνια δέχονταν σeξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς, καθημερινή ψυχολογική βία. Η ψυχολόγος του σχολείου που πήγαιναν τα κορίτσια κατάλαβε κάτι μετά από δέκα χρόνια, και όταν επικοινώνησε με το σπίτι τότε ξεκίνησε η πραγματική κόλαση. Εκείνα τα δύο 24ωρα μετά το τηλεφώνημα κύλησαν σαν αιώνας, αλλά τα κορίτσια κατάφεραν να ξεφύγουν από το μοναδικό παράθυρο που βρήκαν ξεκλείδωτο.

Πήδηξαν από αρκετά μεγάλο ύψος και ξεκίνησαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι και τους σαδιστές θετούς γονείς. Ο άντρας του ζευγαριού τα κυνήγησε με το αυτοκίνητο αλλά τα παιδιά εκμεταλλεύτηκαν την πυκνή βλάστηση και βρέθηκαν στη πόλη και ζήτησαν βοήθεια. 
«Θυμάμαι να κοιτάω πίσω μου και να βλέπω το φορτηγάκι του να επιταχύνει στο χωματόδρομο. Ξέραμε ότι δεν θα υπήρχε επιστροφή. Δεν ξαναείδαμε ποτέ το σπίτι όπου είχαμε μεγαλώσει».

e-daily

Πηγή: madata.gr