Η Τουρκία αποσύρει τα περισσότερα πλοία, Ανοιχτά της Αττάλεια το Oruc Reis

0
87

Λήξη συναγερμού ή ακόμα ένας τεχνικός ελιγμός της Άγκυρας; Όπως και να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλά ιστάμενους Έλληνες αξιωματούχους, η Τουρκία μοιάζει να προχωρεί σε αποκλιμάκωση της έντασης που η ίδια προκάλεσε την Τρίτη, με την προκλητική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή του Καστελόριζου, αλλά και τις αερομαχίες και την έξοδο του στόλου.

 Ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας βρίσκεται αγκυροβολημένο το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, χωρίς να έχει μετακινηθεί καθόλου από την θέση του το τελευταίο 24ωρο, μετά την έκδοση της παράτυπης τουρκικής Navtex.

Η τουρκική εφημερίδα Star αναφέρει, πως το Oruc Reis πλαισιώνουν δύο τουρκικές φρεγάτες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Έλληνες αξιωματούχους, τα περισσότερα τουρκικά πλοία αποσύρθηκαν και πάλι στο ναύσταθμο του Ακσάζ, και μόνο τέσσερα ή πέντε έχουν παραμείνει εκτός. Επίσης, σημειώνεται ότι το Oruc Reis παραμένει δεμένο στην Αττάλεια και δεν φαίνεται ότι ετοιμάζεται να βγει για σεισμικές έρευνες.

Φυσικά, η Αθήνα παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις τουρκικές αυτές κινήσεις και παραμένει σε εγρήγορση για νέες διπλωματικές ενέργειες, αν η Άγκυρα αποφασίσει να ανανεώσει τις προκλήσεις και τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της.

topontiki

Πηγή: madata.gr