Η βασίλισσα Ελισάβετ αιφνιδιάζει Χάρι και Μέγκαν απευθύνοντας διάγγελμα λίγο πριν από τη συνέντευξη τους

0
33

Η βασίλισσα Ελισάβετ αιφνιδιάζει Χάρι και Μέγκαν Μαρκλα παίρνοντας το προβάδισμά, αφού σκοπεύει να απευθύνει διάγγελμα την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένη η μετάδοση της συνέντευξής τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Η βασίλισσα, έχοντας στο πλευρό της τα ανώτατα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ώρες πριν από τη μετάδοση της αποκαλυπτικής συνέντευξης των Χάρι και Μέγκαν, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στο πλαίσιο της ετήσιας ημέρας Κοινοπολιτείας. Μάλιστα, η βασίλισσα αναμενόταν να παραστεί στην τελετή για την Κοινοπολιτεία στις 8 Μαρτίου, αλλά ακυρώθηκε για πρώτη φορά σχεδόν έπειτα από μισό αιώνα λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Αββαείο του Ουέστμινστερ. Αντιθέτως, η βασίλισσα επέλεξαν να μοιραστεί το μήνυμά της με τον λαό της Βρετανίας και της Κοινοπολίτείας, μία ημέρα νωρίτερα, στις 7 Μαρτίου, σε μία προμαγνητοσκοπημένη ομιλία στο Κάστρο Ουίνδσορ, που θα προβληθεί από το BBC One. Η προβολή του θα γίνει ώρες μόλις πριν από τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν στην Όπρα, από το CBS στις 8 το απόγευμα ώρα ΗΠΑ, γύρω στη 1 το ξημέρωμα στη Βρετανία.

Σε ένα τηλεοπτικό “χτύπημα” που κατάφερε η βασίλισσα κατά του εγγονού της και της συζύγου της, θα έχει στο πλευρό της κατά την εκφώνηση του διαγγέλματός της, τον γιο της πρίγκιπα Κάρολο με την Καμίλα, τον εγγονό της πρίγκιπα Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον αλλά και την Κόμισσα του Ουέσεξ, Σόφι, οι οποίοι θα μιλήσουν με την παρουσιάστρια Ανίτα Ράνι για τις βασιλικές προοπτικές τους σχετικά με τη σημασία των δεσμών της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας. Η μετάδοση του σόου θα επιβεβαιωθεί την Τετάρτη ενώ ο εκπρόσωπος του Αββαείου του Ουέστμινστερ είπε: “Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το Αββαείο, το BBC και τα Ανάκτορα πριν από τρεις εβδομάδες”.

Η σύγκρουση του διαγγέλματος της βασίλισσας από το BBC και της συνέντευξης των Σάσεξ στο CBS έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί στην τελετή για την Κοινοπολιτεία πέρυσι ήταν η τελευταία επίσημη πριγκιπική υποχρέωση του ζεύγους πριν από το οριστικό Megxit αλλά και η τελευταία φορά που εθεάθη δημόσια με τη βασίλισσα, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Υπάρχουν, πάντως, πληροφορίες ότι η αρχική συνέντευξη του Χάρι και της Μέγκαν μάλλον θα υποστεί κάποιες διορθώσεις ή κάποια μέρη της θα γυριστούν ξανά λόγω του νέου χάσματος που προκάλεσε στη βασιλική οικογένεια καθώς και του γεγονότος ότι νοσηλεύεται ακόμη ο πρίγκιπας Φίλιππος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στη συνέντευξη που αναμενόταν να είχε ολοκληρωθεί την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσαν να πέσουν οι τόνοι.

Λέγεται ακόμη ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν σοκαριστεί από το γεγονός ότι η βασίλισσα τους πήρε τους τίτλους και τους αφαίρεσε την ηγεσία των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τα οποία τους είχαν ανατεθεί από την ίδια. Στη συνέντευξη με την Όπρα η Μέγκαν αναμένεται να μιλήσει και με τη ρήξη με τον πατέρα της και τη δική της οικογένεια.

Πηγή: madata.gr