Ιαπωνία: Tα κρούσματα κορονοϊού απειλούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

0
48

Το Τόκιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατέγραψε 1.300 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι

Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 θεωρούνταν κάτι σίγουρο, ύστερα από την πρώτη αναβολή εξαιτίας του κορονοϊού, η νέα όμως αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας προκαλεί νέους φόβους για τη μεγάλη διοργάνωση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Τόκιο ανακοινώθηκαν 1.300 νέα κρούσματα κορονοϊού και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει μέχρι το καλοκαίρι. Κι όλα αυτά ενώ οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας έχουν κοστίσει πολύ στη χώρα. Ηδη, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δαπανήσει για την προστασία της δημόσιας υγείας 900 εκατομμύρια, ποσό διόλου αμελητέο.

Τα συμβόλαια των χορηγών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ισχύουν ακόμα, ωστόσο αν υπάρξει νέα αναβολή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την οικονομία της χώρας. Οι Ιάπωνες διοργανωτές έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξουν την υγεία των αθλητών και των όποιων θεατών, ο κορονοϊός όμως έχει αποδείξει πως δεν φοβάται κανέναν.

Πηγή: madata.gr