Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου: Μην κάνετε ασκήσεις που βλέπετε στο ίντερνετ και στα social

0
135

Στην Ελλάδα, έχουν περάσει περισσότερες από 50 μέρες από το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, αφού την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκε πως μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετική στον ιό έπειτα από ταξίδι της στο Μιλάνο.

Λόγω των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για την προστασία από την πανδημία του ιού, πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι πλήττονται βαρύτατα. Παράλληλα, ο κόσμος που δεν δουλεύει και μένει σπίτι, το έχει ρίξει στην άσκηση και τη γυμναστική, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει viral και ενδεχομένως αυτό να έχει ανησυχήσει αρκετούς ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

«Για εμάς θα έχει χαθεί η καλύτερη σεζόν»

Ο Κωνσταντίνος Παυλάκης ιδιοκτήτης του «PACE GYM FITNESS CLUB» στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 419) και τους Αγίους Αναργύρους (Λεωφόρος Δημοκρατίας 264) μίλησε στο Sputnik για το «κίνημα γυμναστικής στο σπίτι» λόγω της καραντίνας, μιλάει στο sputniknews.gr. 

«Το κίνημα γυμναστικής θεωρώ ότι θα επηρεάσει περιστασιακά τη δουλειά μας, καθώς στην προκείμενη φάση ο κόσμος φοβάται να γυμναστεί σε χώρο που γυμνάζονται και άλλοι. Όταν όλο αυτό τελειώσει, ο κόσμος θα ξαναγυρίσει στα γυμναστήρια, αλλά, δυστυχώς, για εμάς θα έχει χαθεί η καλύτερη σεζόν», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα σταματήσει ο κόσμος το γυμναστήριο, αλλά…»

Οι απόψεις διίστανται για το αν η καραντίνα κάνει τον κόσμο να κόψει το γυμναστήριο, λόγω του ότι έχει μάθει και γυμνάζεται από το σπίτι ή αν θα αυξηθεί, καθώς οι περισσότεροι θα έχουν πάρει κιλά από τον… εγκλεισμό. Ο Κώστας Παυλάκης αναφέρει σχετικά:

«Αυτό που πιστεύω, είναι πως, μετά την καραντίνα, θα υπάρξει μια περίοδος προσαρμογής που δεν έχει να κάνει με το ότι ο κόσμος έμαθε έναν άλλον τρόπο εκγύμνασης, αλλά γιατί θα φοβάται να βρίσκεται σε χώρους με κόσμο. Όταν επανέλθουμε στην καθημερινότητά μας, όχι μόνο δεν θα σταματήσει ο κόσμος το γυμναστήριο, αλλά θα το εντάξουν στη ζωή τους και άνθρωποι που δεν είχαν γυμναστεί ποτέ, είτε γιατί πήραν κιλά, είτε γιατί ξεκίνησαν να αθλούνται λόγω καραντίνας έστω και στο σπίτι».

«Η γυμναστική στο σπίτι δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή στο γυμναστήριο»

Ο ιδιοκτήτης των γυμναστηρίων μάς αναλύει τι προσφέρει η γυμναστική στο σπίτι και τι στο γυμναστήριο:

«Η γυμναστική στο σπίτι, αν και μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή με μηδενικό κόστος, δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή που γίνεται στο γυμναστήριο. Στον χώρο του γυμναστηρίου υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, υπάρχουν γυμναστές που σε καθοδηγούν για την σωστή εκτέλεση μιας άσκησης, χωρίς τραυματισμούς, παρέχεται ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων και, εκτός από όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι, το γυμναστήριο είναι ένας χώρος να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου και να συναντήσεις φίλους».

«Μην κάνετε ότι βλέπετε στο διαδίκτυο και στα social media»

Ο κ. Παυλάκης μέσω του Sputnik δίνει και συμβουλές σε όσους γυμνάζονται από το σπίτι, τονίζοντας:

«Για όσους επιλέγουν να γυμναστούν στο σπίτι, επειδή είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αυτό που θα συμβούλευα είναι να προσαρμόσουν το πρόγραμμα γυμναστικής, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, όχι να κάνουν οτιδήποτε βλέπουν στο διαδίκτυο και στα social media από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση».

«Θα βγάλουμε πακέτα προσφορών, τα μέλη δεν θα χάσουν τους μήνες τους»

Ο χώρος του fitness είναι μέσα στον κλάδο που έχει πληγεί από τα μέτρα της Κυβέρνησης λόγω της πανδημίας του COVID-19 και για να ξαναβρεί τα πατήματά του, πρέπει να βρει τρόπους για να προσελκύσει ξανά τον κόσμο:

«Σίγουρα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, θα αναγκαστούμε να βγάλουμε διάφορα πακέτα προσφορών, ώστε να προσελκύσουμε κόσμο».

Για τα μέλη του γυμναστηρίου που είχαν, για παράδεθγμα, ετήσιο πακέτο απαντά: «Είναι κάτι που απασχολεί σχεδόν όλα τα μέλη μας. Φυσικά και δεν θα χάσουν το διάστημα που δεν τους παρέχουμε υπηρεσίες».

«Το κράτος να λάβει υπόψιν τα γυμναστήρια, αλλιώς δεν θα ανοίξουν»

Ο Κωνσταντίνος Παυλάκης, καταλήγοντας, υπογραμμίζει:

«Το κράτος θα πρέπει να λάβει υπόψιν ότι τα γυμναστήρια είναι ένας κλάδος που υπολειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο – Αύγουστο) και ότι το χρονικό διάστημα που επιβλήθηκε η προσωρινή διακοπή λειτουργίας συμπίπτει με την περίοδο μεγαλύτερης προσέλευσης κόσμου στα γυμναστήρια. Εάν σε όλα αυτά, προσθέσουμε και τους 2-3 μήνες που θα πρέπει να παρατείνουμε τις συνδρομές των μελών μας, καταλαβαίνετε ότι, αν δεν υπάρξει βοήθεια από το κράτος, πολλά γυμναστήρια δεν θα ανοίξουν την επόμενη μέρα».

sputniknews

Πηγή: madata.gr