Οικογένεια στο Μαρούσι κινδυνεύει να βρεθεί στον δρόμο λόγω νόμου του 1923

0
114

Μια περίπτωση αμιγώς ελληνική ως προς τις ιδιαιτερότητές της φέρνει στο φως το MEGA, καθώς -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ-τρίτεκνη οικογένεια που διαμένει στο Μαρούσι κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο λόγω νόμου του 1923.

Σύμφωνα με το MEGA, πριν από περίπου 30 χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να φτιάξει μια πλατεία, απαλλοτρίωσε οικόπεδα ιδιωτών.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη γη τους ζήτησαν να αποζημιωθούν με έναν νόμο του 1923, ο οποίος προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ότι η αποζημίωση αυτή, καταβάλλεται από τους γείτονες.

Έτσι, η περίπτωση του Γιώργου Πλατανιά έρχεται στο προσκήνιο. Ο κ. Πλατανιάς, κάτοικος της περιοχής και συγκεκριμένα του σημείου όπου δημιουργήθηκε η πλατεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καλείται να πληρώσει περί τις 120.000 ευρώ σε ανθρώπους που έχασαν τα οικόπεδά τους από την απαλλοτρίωση του Δήμου. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο MEGA, έχει μια τρίτεκνη οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες. «Παίρνω 700 ευρώ τον μήνα. Δεν μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι πολλά τα λεφτά» τόνισε.

Μάλιστα, στο ενδεχόμενο που έθεσε στην ίδια εκπομπή ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού στο Μαρούσι, Κωνσταντίνος Ρώτας, να πληρώσει ο Δήμος τους δικαιούχους τα χρήματα και στη συνέχεια οι «οφειλέτες», να τα καταβάλουν μακροπρόθεσμα στη δημοτική αρχή, ο Γιώργος Πλατανιάς ξεκαθάρισε ότι και πάλι τα οικονομικά του δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, υπάρχουν αρκετές ανάλογες περιπτώσεις με αυτή του Γιώργου Πλατανιά, τόσο στο Μαρούσι όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

https://enypografa.gr

Πηγή: madata.gr