Ηλεκτρικό ρεύμα: Τους τιμοκαταλόγους του Μαρτίου ανακοινώνουν απόψε οι πάροχοι

0
49

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο θα ανακοινώσουν σήμερα οι πάροχοι, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Για τον καταναλωτή ουσιαστικά δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι, δεδομένου ότι ναι μεν οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ανακοινώσουν τιμολόγια ρεύματος στα επίπεδα 19 με 21 λεπτά η κιλοβατώρα. Ωστόσο έχουμε και το πλαίσιο των επιδοτήσεων, το οποίο ανακοινώνεται μετά από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η τιμή της κιλοβατώρας για τους καταναλωτές θα παραμείνει στα επίπεδα των 16 λεπτών.

Αυτό το οποίο ουσιαστικά έχει σημαντική διαφοροποίηση είναι ότι δεν αναμένεται να έχουμε επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό στο σκέλος των επιδοτήσεων. Και βέβαια η τιμή του φυσικού αερίου καθορίζεται με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή τον προηγούμενου μήνα. Δεδομένου ότι το μήνα Φεβρουάριο, με τα έως τώρα δεδομένα, βλέπουμε την τιμή του φυσικού αερίου να είναι κάτω από τα 60 ευρώ η μεγαβατώρα, εκτιμάται ότι η τιμή λιανικής μπορεί να φτάσει χωρίς την επιδότηση στα 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Πηγή: madata.gr