Ινδία: 357.229 νέα κρούσματα κορονοιού και 3.449 θάνατοι

0
31

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Υγείας της χώρας,  την Τρίτη καταγράφηκαν 357.229 νέα κρούσματα και 3.449 θάνατοι.

Οι ειδικοί είναι πλέον βέβαιοι ότι οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι πέντε με δέκα φορές μεγαλύτεροι από αυτούς που αναφέρονται. 

Τουλάχιστον τρία κρατίδια, μεταξύ των οποίων και η Μαχαράστρα που περιλαμβάνει τη Μουμπάι, αναγκάστηκαν να κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι τη Δευτέρα χορηγήθηκαν 79.491 δόσεις συγκριτικά με 534.372 πριν από μία εβδομάδα. 

Στο κρατίδιο Γκουτζαράτ από το οποίο κατάγεται ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, οι τρεις μεγαλύτερες πόλεις Αχμενταμπάντ, Σουράτ και Βαντοντάρα, περιόρισαν τους εμβολιασμούς στην ηλικιακή ομάδα των 18-44 ετών. 

 
 Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δύο παραγωγών εμβολίων στην Ινδία, η συνολική μηνιαία παραγωγή των 70-80 εκατομμυρίων δόσεων θα αυξηθεί σε δύο μήνες ή και περισσότερο, παρόλο που ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να κάνουν το εμβόλιο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 800 εκατομμύρια από αρχές του μήνα. Μόλις το 9,5% του πληθυσμού των 1,35 δισ. έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση. 

Η Ινδία έχει καλέσει την Pfizer, τη Johnson & Johnson και τη Moderna να πουλήσουν εμβόλια στη χώρα αλλά καμία εταιρεία δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής σχετική αίτηση. 

Στο μεταξύ εξακολουθεί να καταφθάνει η διεθνή βοήθεια με τελευταία αυτή των ΗΠΑ που προσέφεραν 545 συμπυκνωτές οξυγόνου.

Ο πρωθυπουργός Μόντι δέχεται δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δεν έλαβε έγκαιρα μέτρα για να περιορίσει τη μετάδοση αλλά και για το ότι επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς μάσκα να παρευρεθούν σε θρησκευτικές γιορτές και πολιτικές συγκεντρώσεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. 

Πηγή: madata.gr