Ινδία: Τέσσερις άνδρες βίασαν, σκότωσαν και έφαγαν σαύρα

0
37

Τέσσερις άνδρες στην Ινδία κατηγορούνται πως βίασαν, σκότωσαν και στη συνέχεια μαγείρεψαν μια σαύρα του προστατευόμενου και υπό εξαφάνιση είδους βαράνος.
Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου στο καταφύγιο Sahyadri Tiger, στη δυτική ινδική πολιτεία Μαχαράστρα, με του υπαλλήλους του καταφυγίου να ερευνούν την υπόθεση.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό όταν οι κρυφές κάμερες του καταφυγίου κατέγραψαν τους δράστες να εισέρχονται σε απαγορευμένη περιοχή.
 
Όπως αναφέρει το Vice, οι υπάλληλοι του καταφυγίου συνέλαβαν τους άνδρες μεταξύ 1ης και 5ης Απριλίου, ενώ βρήκαν φωτογραφίες και βίντεο στα τηλέφωνά τους, όπου φαίνεται να βιάζουν ομαδικά μια σαύρα του είδους βαράνος, στη συνέχεια να τη σκοτώνουν και να την τρώνε.

«Δεν έχω ξαναδεί άλλο έγκλημα σαν και αυτό. Το έκαναν για πλάκα. Δεν υπάρχουν στοιχεία πως η πράξη τους οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους ή μαύρης μαγείας», δήλωσε στο Vice ο αξιωματικός του δασικού τμήματος του καταφυγίου, Vishal Mali.

Οι τέσσερις άνδρες κατηγορούνται βάσει του νόμου περί προστασίας της άγριας ζωής της Ινδίας του 1972. Το συγκεκριμένο είδος σαύρας στην Ινδία απειλείται με εξαφάνιση και θεωρείται προστατευόμενο είδος από τον νόμο. Οι παραβάτες μπορεί να τιμωρηθούν με επτά χρόνια φυλάκιση.

Ενώ οι ύποπτοι είναι ελεύθεροι με εγγύηση, o Mali είπε ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο του περιστατικού έχουν σταλεί σε ιατροδικαστές, με στόχο τη δημιουργία αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση.

Οι δασικοί υπάλληλοι αναζητούν επίσης νομικές συμβουλές για να στραφούν νομικά κατά των τεσσάρων ανδρών.

Έκθεση από ομάδες υπεράσπισης της άγριας ζωής κατέγραψε 82 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ζώων στην Ινδία μεταξύ 2010 και 2020.

Πηγή: madata.gr