Ινδονησία: Αυστηροί περιορισμοί μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού

0
35

Χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί αναπτύχθηκαν σήμερα στην Ινδονησία, στους δρόμους της Ιάβας και του Μπαλί, προκειμένου να επιβάλουν την εφαρμογή των νέων περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ μπροστά στο πρωτόγνωρο κύμα μολύνσεων, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Το σύστημα υγείας της χώρας ασφυκτιά. Τα γεμάτα από κόσμο νοσοκομεία αρνούνται να δεχθούν νέους ασθενείς, υποχρεώνοντας τις οικογένειες σε απόγνωση να αναζητούν οξυγόνο για να φροντίζουν τους αρρώστους και τους ετοιμοθάνατους στο σπίτι.

Εκατοντάδες σημεία ελέγχου εγκαταστάθηκαν, ενώ τα τεμένη, τα πάρκα, τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια έκλεισαν στην πρωτεύουσα Τζακάρτα και την περιοχή της Ιάβας, που έχει πληγεί σφόδρα.

Περισσότεροι από 50.000 αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύχθηκαν για τον σεβασμό των περιορισμών.

Οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ και στο Μπαλί, όπου η αστυνομία κάνει περιπολίες στα κλειστά παραθαλάσσια εστιατόρια, αφότου το τουριστικό νησί αποφάσισε να μην ανοίξει εκ νέου για τους ξένους τουρίστες.

Η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στον κόσμο είδε τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να τετραπλασιάζεται σε λιγότερο από έναν μήνα, με ένα νέο ρεκόρ 27.913 κρουσμάτων να έχει καταγραφεί σήμερα, για το τελευταίο 24ωρο. Οι θάνατοι ανήλθαν στους 493, ένας αριθμός μικρότερος από το ρεκόρ των 539 χθες.

Η Ινδονησία μετρά έως σήμερα 2,25 εκατομμύρια κρούσματα και 60.027 θανάτους.

«Οι αυστηρότεροι περιορισμοί ήρθαν πάρα πολύ αργά», είπε η Μάγια Πουσπίτα Σάρι, κάτοικος της Τζακάρτας.

«Ο ιός έχει τόσο πλησιάσει. Είναι τρομακτικό».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, η παραλλαγή Δέλτα, πολύ μεταδοτική, ευθύνεται για την πρόσφατη εξάπλωση του ιού στη χώρα.

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr