Ιός Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στις Σέρρες – 14 κρούσματα και 3 νεκροί μέχρι σήμερα

0
60

Άκρως ανησυχητική αρχίζει και γίνεται η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες στο νομό Σερρών, με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, σήμερα εντοπίσθηκαν πέντε νέα κρούσματα στο νομό Σερρών και συγκεκριμένα στις περιοχές Σερρών, Στρυμονοχωρίου, Σιδηροκάστρου, Παραλιμνίου και Μελενικιτσίου.Μέχρι σήμερα και μέσα σε μερικές μέρες εντοπίσθηκαν συνολικά 14 κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή.

Με αφορμή τα κρούσματα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ηράκλειας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηράκλειας Γιώργου Κουτσάκη και με τη συμμετοχή Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο γεωπόνος και εκπρόσωπος των δήμων στην επιστημονική επιτροπή της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Παρασκευαΐδης υποστήριξε πως θα πρέπει να γίνονται δύο τεστ στους ασθενείς, ένα για κορονοϊό και ένα για ιό του Δυτικού Νείλου, ώστε να μην “χάνεται” ο ιός του Δυτικού Νείλου από την πανδημία.

“Αν δεν το δούμε σοβαρά αυτό το θέμα, δυστυχώς θα έχουμε και άλλα κρούσματα. Η δεκαετία που πέρασε 2010- 2020, τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι 48. Δηλαδή δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός, αλλά ούτε και να εφησυχάζουμε. Εμφανίζονται κατά περιόδους. Υπήρχαν χρονιές που δεν είχαμε κρούσματα, τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017, το 2018 είχε τρία κρούσματα, το 2019 είχε 11 και τώρα μέχρι στιγμής έχουμε 14 και 3 νεκρούς. Δεν είμαστε στο ‘hot spot’, αλλά προσέχουμε για να μην έχουμε περαιτέρω εξέλιξη της νόσου,” δήλωσε απευθυνόμενος στους δημάρχους ο κ. Παρασκευαΐδης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός κατέθεσε πρόταση για επανασύσταση ενός Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών στο νομό Σερρών.

Πηγή: madata.gr