ΗΠΑ: Η Apple αποζημίωσε με εκατομμύρια ιδιοκτήτρια iPhone

0
32

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό. Η εταιρία Apple αποζημίωσε με ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων μία γυναίκα από το Όρεγκον.

 Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή: Η γυναίκα πήγε τη συσκευή της iphone για επισκευή. Οι τεχνικοί δεν αρκέστηκαν στο να της φτιάξουν το τηλέφωνο αλλά το χρησιμοποίησαν – όχι για να πάρουν τηλέφωνο ή να στείλουν ένα μήνυμα αλλά για να ανεβάσουν εικόνες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.  

Η γυναίκα έστειλε το iPhone της για επισκευή στις 14 Ιανουαρίου 2016 σε έναν εγκεκριμμένο από την Apple κατάστημα επισκευής που ονομάζεται Pegatron Technology Service, στην Καλιφόρνια. 

Πορνογραφικό υλικό
Οι τεχνικοί εκεί ανέβασαν στη συνέχεια …πιπεράτο υλικό στο λογαριασμό Facebook της γυναίκας, ανέφεραν τα έγγραφα, όπως αναφέρει ο guardian..

 Τα βίντεο μεταφορτώθηκαν για να φαίνεται ότι η ίδια η γυναίκα τα είχε μοιραστεί σκόπιμα, προκαλώντας στη γυναίκα «σοβαρή συναισθηματική αγωνία», αν μη τι άλλο. 

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το περιστατικό όταν φίλοι έκπληκτοι είδαν τα βίντεο και τις εικόνες στο Facebook.

Η γυναίκα μήνυσε την Apple και τελικά συμφώνησε με την εταιρεία σε ένα ποσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. 

Έκρυψαν την υπόθεση
Όμως η Apple δεν αναφέρθηκε ποτέ απευθείας στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια να την κρατήσει κρυφή. 
Το περιστατικό έγινε γνωστό μόνο όταν οι δικηγόροι σε μια νεότερη, άσχετη υπόθεση που αφορούσε την Apple και την Pegatron αναφέρθηκαν σε αυτό.

Η Apple επιβεβαίωσε το περιστατικό σε δήλωση τους προς τον Guardian, τη Δευτέρα. Οι δικηγόροι της γυναίκας δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο στην εφημερίδα.

 «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας και διαθέτουμε ορισμένα πρωτόκολλα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα προστατεύονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Όπως σημειώνει η Telegraph, η υπόθεση υπονομεύει το επιχείρημα της Apple ότι επιτρέπει μόνο σε εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής να επισκευάζουν συσκευές, ύστερα από προσεκτικό έλεγχο.  

Εκείνο που δεν έγινε γνωστό, για προφανείς λόγους, είναι πώς η πολυεθνική εταιρία αντιμετώπισε νομικά το συγκεκριμένο συνεργείο επισκευών τηλεφώνων.   

topontiki

Πηγή: madata.gr