ΗΠΑ: Η πρώτη εκτέλεση γυναίκας εδώ και 70 χρόνια – Σκότωσε έγκυο και έβγαλε το μωρό της

0
54

Η Λίζα Μοντγκόμερι στραγγάλισε την έγκυο, άνοιξε την κοιλιά της με κουζινομάχαιρο και έβγαλε το μωρό. Πρόκειται να εκτελεστεί με ένεση τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Μια γυναίκα που σκότωσε έγκυο και έκλεψε το αγέννητο μωρό της βγάζοντάς το από τη μήτρα, πρόκειται να γίνει η πρώτη που θα εκτελεστεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εδώ και 70 χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Λίζα Μοντγκόμερι, η οποία κρίθηκε ένοχη για το φρικτό έγκλημα τον Δεκέμβριο του 2004, προγραμματίζεται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση στις 8 Δεκεμβρίου σε φυλακή της Ιντιάνα.

Η Μοντγκόμερι στραγγάλισε την Μπόμπι Τζο Στίνετ, άνοιξε το σώμα της με ένα μαχαίρι κουζίνας και έκλεψε το μωρό, παρουσιάζοντάς το ως δικό της.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Το θύμα ανέκτησε για λίγο τις αισθήσεις του, όταν η Μοντγκόμερι την έκοψε για πρώτη φορά, προτού τη στραγγαλίσει μέχρι θανάτου.

Η Μοντγκόμερι ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη Στίνετ και απήγαγε το παιδί της. Κρίθηκε ένοχη τον Οκτώβριο του 2007 για απαγωγή βρέφους, αλλά και θάνατο από πρόθεση.

Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήταν η Bonnie Heady. Δολοφονήθηκε σε θάλαμο αερίου στο Μιζούρι το 1953, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών για τη Θανατική Ποινή.

Πηγή: madata.gr