ΗΠΑ: Κατέρριψαν άγνωστο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα με εντολή Μπάιντεν – Συναγερμός στο Πεντάγωνο

0
14

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε άγνωστο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα, μόλις μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν επιβεβαιώθηκε εάν το αντικείμενο ήταν μπαλόνι, αλλά ταξίδευε σε ύψος που το καθιστούσε πιθανή απειλή για τα πολιτικά αεροσκάφη.

Τα συλλυπητήρια των Αμερικάνων στην Τουρκία

Αναφορικά με την αρωγή των ΗΠΑ για τον σεισμό  στην Τουρκία, υπήρξε μία μεγάλη κινητοποίηση. Οι ΗΠΑ είναι νατοϊκή σύμμαχος της Τουρκίας και κατέχει στενή σχέση. Σημαντική ωστόσο ήταν και η κινητοποίηση από την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής δημιούργησε ταμείο οικονομικής αρωγής με σκοπό να συλλέξει χρήματα και να τα στείλει στην Τουρκία, για τους πληγέντες από τον σεισμό. Επικοινωνία είχε ο Άντονι Μπλίνκεν με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με την βοήθεια των συμμάχων στην γειτονική χώρα.

Κατάρριψη αντικειμένου στην Αλάσκα
Πέρα από τα δύο μπαλόνια που κατέρριψαν οι ΗΠΑ την προηγούμενη βδομάδα, την Παρασκευή ανακοινώθηκε η κατάρριψη ακόμη ενός αντικειμένου, σε μέγεθος αυτοκινήτου, πάνω από την Αλάσκα.

Η κατάρριψη δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά την φύση του εν λόγω αντικειμένου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου «με μεγάλη προσοχή». Είπε ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τα νερά στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας.

Το αντικείμενο ταξίδευε στα 40.000 πόδια, Οι αξιωματούχοι το περιέγραψαν ως «αντικείμενο», επειδή αυτή ήταν η καλύτερη περιγραφή που είχαν.

Αυτό που φαίνεται να διαμηνύουν οι ΗΠΑ είναι μία «γενική εκστρατεία κατασκοπείας», όπως για παράδειγμα τα κινεζικά μπαλόνια.

«Πράσινο φως» Μενέντεζ για τα F-35
Στο συνέδριο των Δελφών για την νοτιοανατολική Ευρώπη που έλαβε χώρα στην Ουάσιγνκτον, καλεσμένος ήταν ο Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος αποκάλυψε πως, πριν από 4 μέρες έβαλε την υπογραφή του προκειμένου να πουληθούν τα F-35 στην Ελλάδα.

Πως λειτουργεί η διαδικασία

Η κυβέρνηση είχε ειδοποιήσει ανεπίσημα το Κογκρέσο ότι η Ελλάδα θέλει να αγοράσει τα F-35 και χρειάζονται 4 υπογραφές. Η πρώτη του κ. Μενέντεζ μπήκε, ενώ αναμένεται η υπογραφή του αρχηγού της μειοψηφίας στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων, τον ρεπουμπλικάνο Τζιμ Ρις, και τέλος τις υπογραφές του προέδρου και συμπροέδρου της επιτροπής στη Βουλή.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα μπουν οι υπογραφές και στη συνέχεια θα κάνει η κυβέρνηση επίσημα το αίτημα στο Κογκρέσο κα θα ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να πάρει η Ελλάδα τα F-35.

Πηγή: madata.gr