ΗΠΑ: Ο Α. Μπλίνκεν συντόμευσε το ταξίδι του στην Ασία εξαιτίας κρούσματος Covid

0
123

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αποφάσισε σήμερα να συντομεύσει την περιοδεία του στη Νοτιοανατολική Ασία εξαιτίας ενός κρούσματος της Covid-19 στην αντιπροσωπεία που ταξιδεύει μαζί του, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο σταθμός στην Μπανγκόκ, όπου επρόκειτο να συναντήσει αύριο, Πέμπτη, ταϊλανδούς αξιωματούχους, ματαιώθηκε ,για να μειωθούν οι κίνδυνοι και ο υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά λύπη του, στους ταϊλανδούς αξιωματούχους ,για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να μεταβεί στην Μπανγκόκ αυτή την εβδομάδα.

«Για να μειώσει τους κινδύνους μόλυνσης από την Covid-19 και για να δώσει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια της αντιπροσωπείας του και αυτών με τους οποίους θα ερχόταν ενδεχομένως σε επαφή», ο Άντονι Μπλίνκεν αποφάσισε να συντομεύσει το ταξίδι του, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του.

Το αεροπλάνο της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα κάνει ένα σύντομο σταθμό ανεφοδιασμού στην Ταϊλάνδη, χωρίς επίσημες συνομιλίες στην ημερήσια διάταξη. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μπανγκόκ επρόκειτο να είναι ο τρίτος και τελευταίος σταθμός αυτού του ταξιδιού του Μπλίνκεν στην Ασία, μετά την Τζακάρτα και την Κουάλα Λουμπούρ.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr