ΗΠΑ: Ταφόπλακα στις συμφωνίες του Μινσκ η αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ

0
73

Υπό τον ήχο νέων εκρήξεων στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουχάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Tην ίδια στιγμή, στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεδριάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, οι ΗΠΑ έχουν πει ότι η αναγνώριση των δυο υπό απόσχιση περιοχών του Ντονμπάς θα είναι μια προκλητική ενεργεία η οποία θα επιδεινώσει περαιτέρω την ούτως η άλλως έκρυθμη κατάσταση. Σε μια τέτοια περίπτωση δυναμιτίζεται και η γαλλική διαμεσολαβητική πρόταση για συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν αφού στην Ουάσιγκτον είπαν αρχικά ναι αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η αναγνώριση των δυο περιοχών θα βάλει ταφόπλακα στις συμφωνίες του Μινσκ και θα δώσει στον Πούτιν την δικαιολογία εισβολής, λένε στις ΗΠΑ όπου παρά το γεγονός ότι είναι επίσημη αργία, από το πρωί οι συσκέψεις στον Λευκό Οίκο είναι συνεχείς. Με τον Αμερικανό πρόεδρο συναντήθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, ο αρχηγός του στρατού και ο επικεφαλής της CIA για να εξετάσουν όλες τις ανησυχητικές τελευταίες πληροφορίες οι οποίες εξακολουθούν να συγκλίνουν σε επικείμενη εισβολή, εξαιρετικά βίαιη όπως την περιέγραψε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου κ. Σάλιβαν, ο οποίος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διαλύσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Πηγή: ΕΡΤ1

Πηγή: madata.gr