Ιπποκράτειο: Το τελευταίο 15ήμερο πέθαναν 41 ασθενείς με κορονοϊό και από άλλα 37

0
62

Το τελευταίο 15ήμερο πέθαναν 41 ασθενείς με κορονοϊό και από όλες τις άλλες παθήσεις πέθαναν 37 ασθενείς.

Στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας εστιάζει η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζοντας πως θυμίζουν ταινίες τρόμου ενώ παράλληλα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ. 

Είμαστε τώρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έκλεισε μόλις η εφημερία. Εξετάσθηκαν 150 περιστατικά κορονοϊού. Εισήχθησαν 63 ασθενείς με κορονοϊό και 21 ασθενείς ύποπτα κρούσματα. Η ΜΕΘ 15 κλινών γεμάτη και 7 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής στα χειρουργεία επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σε σχετικό της ενημερωτικό σημείωμα. 

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τα στοιχεία με τους θανάτους στο Ιπποκράτειο σοκάρουν.

Το τελευταίο 15ήμερο πέθαναν 41 ασθενείς με κορονοϊό και από όλες τις άλλες παθήσεις πέθαναν 37 ασθενείς.
Από τους 41 ασθενείς που πέθαναν από κορονοϊό οι 29 κατέληξαν στις κλινικές, 6 διασωληνωμένοι ασθενείς κατέληξαν στις προσωρινές ΜΕΘ των χειρουργείων και μόνο 5 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ» σημειώνει εξηγώντας πως υπάρχουν δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς σε λίστα αναμονής» και αναφέροντας 6 βρίσκονται στο ΑΧΕΠΑ, 15 στο Παπαγεωργίου σε ΜΑΘ και στεφανιαία, 7 στο Ιπποκράτειο σε χειρουργεία, 3 στο Παπανικολάου σε χειρουργεία.

Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός MEΘ 1 στη Χαλκιδική, 1 στην Έδεσσα, 3 στα Γιαννιτσά, 1 στη Κατερίνη, 1 στον Άγιο Παύλο. Γίνεται επιλογή ασθενών για ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ πια αγγίζει το 80%.
Γίνεται πια επιλογή ασθενών στις κλινικές κορονοιου για την τοποθέτηση μηχανημάτων υψηλής ροής οξυγόνου. Τραγικό παράδειγμα για την κατάσταση των περιφερειακών νοσοκομείων της κεντρικής Μακεδονίας είναι το νοσοκομείο Έδεσσας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Το τελευταίο δεκαήμερο πέθαναν πάνω από 30 ασθενείς με κορονοϊό στις κλινικές. Εκτός ΜΕΘ. Η ΜΕΘ 3 κλινών έκλεισε. Είναι πολυτέλεια κατά τον κο Σκέρτσο. Νοσηλεύει σε δύο κλινικές 50 ασθενείς με κορονοιο και ανοίγει και τρίτη» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Κάθε κλινική διαθέτει δύο μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου. Γίνεται επιλογή ασθενών για τη τοποθέτηση τους αφού οι ανάγκες είναι πολλαπλασιες. Διασωληνωμένοι ασθενείς πεθαίνουν. Δεν προλαβαίνουν να διακομισθούν
Τρεις παθολόγοι μόνο στο νοσοκομείο και κανένας πνευμονολόγος. Επικουρικά έρχονται από άλλα νοσοκομεία γιατροί. για βοήθεια αναφέρει.

Κλείνοντας η ΠΟΕΔΗΝ εστιάζει στις κλίνες της ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας εξηγώντας στη Θεσσαλία είναι γεμάτες. Στη Στερεά Ελλάδα υπάρχουν τρεις κενές κλίνες. Στην Αττική 15 κλίνες κενές, γεμάτα τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, 1 κενή κλίνη στη Πελοπόννησο, 1 κλίνη κενή στην Ήπειρο. Στην Αττική πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό και άλλων παθήσεων εκτός ΜΕΘ. Ενδεικτικά στη Νίκαια τέσσερις, ένας Θριάσιο».

«Λειτουργούν σήμερα στα νοσοκομεία της χώρας 573 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πηγή: madata.gr