Ηράκλειο: Απείλησε με μαχαίρι Διευθύντρια Σχολείου για την εγγραφή των παιδιών του

0
41

Πρωτοφανές περιστατικό με ” πρωταγωνιστή” 30χρονο πατέρα στο Ηράκλειο.

Μια πρωτόγνωρη κατάσταση έζησαν το πρωί της Τρίτης, οι εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας τριαντάχρονος Ρομά, που πρόσφατα είχε μετοικήσει με την οικογένειά του στην περιοχή, εμφανίστηκε στο σχολείο ζητώντας την άμεση εγγραφή και φοίτηση των παιδιών του, από τα οποία το ένα είναι νήπιο, σε αυτό.

Η Διευθύντρια, παρουσία και άλλων εκπαιδευτικών, προσπάθησε να του εξηγήσει, ότι οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά και το προφανές, ότι χωρίς έγγραφα μετεγγραφής δεν μπορεί να υπάρξει φοίτηση για το μεγαλύτερο, ενώ για το μικρότερο προσπάθησε να εξηγήσει στον άνδρα, πως έπρεπε να απευθυνθεί σε Νηπιαγωγείο.

Ο 30χρονος φανερά εκνευρισμένος και φωνάζοντας ότι “αδικείται ως Ρομά “ τράβηξε τότε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και απείλησε την Διευθύντρια, απαιτώντας την άμεση εγγραφή των παιδιών.

Παρά το σοκ οι παριστάμενοι δάσκαλοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία, που πρόλαβε τον 30χρονο πριν εγκαταλείψει το σχολικό συγκρότημα .

Οδηγήθηκε και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για τις νόμιμες διαδικασίες, ανεξάρτητα από το αν οι εκπαιδευτικοί θα υποβάλουν μήνυση ή όχι σε βάρος του.

Πηγή: madata.gr