Ηράκλειο: Προσποιήθηκαν τον Κιάνου Ριβς και απέσπασαν από γυναίκα 150.000 ευρώ

0
16

Εξαπάτησαν γυναίκα από το Ηράκλειο προσποιούμενοι τον διάσημο ηθοποιό Κιάνου Ριβς και την έπεισαν να τους στείλει το αστρονομικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι επικοινωνούσε με τον ίδιο τον ηθοποιό και, προκειμένου να τον βοηθήσει – με το αζημίωτο – κατέθεσε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ, τα οποία ακόμα κλαίει.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ακολουθώντας τις διαδρομές των ποσών αυτών, κατάφερε να την εξιχνιάσει και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων, μιας ημεδαπής γυναίκας και πέντε Νιγηριανών ανδρών, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον περασμένο Ιανουάριο η 61 ετών γυναίκα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας το πώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να την εξαπατήσουν, δίνοντάς τους τα χρήματα που είχε κληρονομήσει από τους δικούς της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, μέσω Instagram επικοινώνησε μαζί της άνδρας, ο οποίος εμφανίστηκε ως ο διάσημος ηθοποιός του Χόλυγουντ Κίαντου Ριβς. Μάλιστα, φέρεται να της είπε πως για να πάρει τα δικαιώματά του από ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούσε, έπρεπε να καταβάλει οφειλόμενους φόρους στις ΗΠΑ, χρήματα τα οποία δεν διέθετε. Έτσι, της ζήτησε να του δώσει τα χρήματα, τα οποία, της υποσχέθηκε – κατά την ίδια – ότι θα επέστρεφε πολλαπλάσια.

Η γυναίκα πείστηκε και κατέθεσε σταδιακά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικά 150.000 ευρώ.

Πηγή: news.gr

Πηγή: madata.gr