Ισπανία – Σάντσεθ: Πράσινο φως για τους τουρίστες – Τα χειρότερα πέρασαν

0
105

Από τον Ιούλιο η Ισπανία θα δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ το απόγευμα του Σαββάτου (23.05.2020) αφού τα χειρότερα πέρασαν.

“Τα χειρότερα στην  Ισπανία πέρασαν (…) Ξεπεράσαμε το μεγάλο κύμα της πανδημίας”, είπε ο σοσιαλιστής Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η άρση των περιορισμών που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες στη μισή χώρα θα επεκταθεί από την Δευτέρα (25.05.2020) στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις δύο μεγαλύτερες εστίες του νέου κορονοϊού.

Κατά συνέπεια, από την εβδομάδα της 8ης Ιουνίου θα επιτραπεί να ξαναρχίσουν οι αθλητικές διοργανώσεις και ιδίως η “Λα Λίγκα“, το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είπε ο Σάντσεθ. Το πρωτάθλημα είχε διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου, όταν είχαν σταματήσει και οι αφίξεις ξένων τουριστών.

“Σας ανακοινώνω ότι από τον Ιούλιο, η είσοδος ξένων τουριστών στην Ισπανία θα ξαναρχίσει υπό συνθήκες ασφαλείας. Οι ξένοι τουρίστες μπορούν επομένως να σχεδιάσουν από τώρα τις διακοπές τους στη χώρα μας”, ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Το άνοιγμα του τουριστικού τομέα θεωρείται κρίσιμης σημασίας για την Ισπανία, καθώς ο τομέας αυτός αντιπροσωπεύει το 12% του ΑΕΠ της χώρας. “Θα διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο και ότι και αυτοί δεν θα προκαλέσουν κίνδυνο στη χώρα μας. Απέχουμε ένα βήμα από τη νίκη αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο ιός δεν εξαφανίστηκε και ότι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις”, υπενθύμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός. “Είναι απαραίτητο (…) να μην χαλαρώσουμε”, πρόσθεσε.

Στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη θα ανοίξουν από την Δευτέρα (25.05.2020) ξενοδοχεία, μουσεία και μπαρ, αλλά με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα δέχονται. Στις άλλες περιοχές της Ισπανίας, που βρίσκονται στη φάση 2, θα ανοίξουν οι παραλίες, οι πισίνες και οι κινηματογράφοι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr