Ιταλία: Ίσως χρειαστεί να εμβολιαστεί ξανά η φοιτήτρια που έλαβε έξι δόσεις εμβολίου της Pfizer

0
59

Η περίπτωση της Ιταλίδας φοιτήτριας, στην οποία χορηγήθηκαν κατά λάθος… έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τα τελευταία 24ωρα, μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει το πρακτορείο AGI, μια νοσηλεύτρια στην Τοσκάνη έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου στην 23χρονη, χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου της Pfizer κατά τον εμβολιασμό της.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε σημερινό δημοσίευμα, η φοιτήτρια που δέχθηκε υπερδοσολογία του εμβολίου της Pfizer βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική και ψυχολογική παρακολούθηση από το Ινστιτούτο IRCC του Μιλάνου. Σύμφωνα με τη μητέρα της νεαρής γυναίκας, το χέρι όπου της έχει χορηγηθεί η ένεση είναι ακόμη πρησμένο και η ίδια έχει ανεβάσει πυρετό, έχει πόνους στα οστά και εμφανίζεται ιδιαίτερα αφυδατωμένη, παρά τις μεγάλες ποσότητες νερού που καταναλώνει μετά το συμβάν.

Γενικότερα η κατάσταση της υγείας της φοιτήτριας δεν προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, έχουν παρέμβει δύο ιταλικά ιατρικά ινστιτούτα προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Το παράδοξο της ιστορίας είναι πως, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, η φοιτήτρια ενδέχεται να χρειαστεί να υποβληθεί ξανά σε εμβολιασμό, καθώς η υπέρβαση της κανονικής δόσης θα μπορούσε να ακυρώσει την παραγωγή αντισωμάτων.

Πηγή: madata.gr