Ιταλία, Κορονοϊός: 464 νεκροί το τελευταίο 24ωρο. Μαζικές ταφές θυμάτων που δεν αναζητήθηκαν

0
59

Ακόμη ένα 24ωρο πέρασε, κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν θάνατοι λόγω κορονοϊού και νέα κρούσματα.

Οι αριθμοί, όπως έχουμε ξαναγράψει, δείχνουν ότι τα χειρότερα μάλλον έχουν περάσει για την Ιταλία, αλλά δείχνουν επίσης ότι η κανονικότητα θα αργήσει να επιστρέψει.

Καθημερινά, άλλωστε, είναι εκατοντάδες οι θάνατοι και χιλιάδες τα νέα κρούσματα, με το τελευταίο 24ωρο να μην αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πολιτική Προστασία, σε αυτές τις 24 ώρες υπήρξαν 464 νέοι θάνατοι και καταγράφηκαν 2.646 νέα κρούσματα.

Αυτό σημαίνει ότι συνολικά, μέχρι στιγμής, η Ιταλία μετράει 25.549 νεκρούς και 189.973 κρούσματα.

Μιλάνο: Μαζικές ταφές θυμάτων από κορoνοϊό που δεν αναζητήθηκαν

Η πόλη του Μιλάνου, στην καρδιά της ιταλικής περιοχής που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ιταλία από τον κοροναϊό, άρχισε σήμερα την ταφή δεκάδων θυμάτων τις σορούς των οποίων δεν αναζήτησαν οι οικείοι τους.

Πυκνές σειρές μικρών λευκών σταυρών παρατάσσονται μπροστά από λάκκους που έσκαψαν εκσκαφείς για τις ταφές.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, με το Μιλάνο πρωτεύουσά της και οικονομικό πνεύμονα της χώρας, έχει καταγράψει περίπου 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, δηλαδή περισσότερους από τους μισούς θανάτους στη χώρα.

«Δεν πρόκειται για μαζικό τάφο, είναι ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος σε αυτούς τους ανθρώπους που πέθαναν δυστυχώς χωρίς να έχουν τους συγγενείς τους κοντά τους», εξήγησε η αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, Ρομπέρτα Κόκο, κατά τη διάρκεια της ταφής των πρώτων 61 σορών στο νεκροταφείο του Μουζόκο, το μεγαλύτερο του Μιλάνου.

«Εδώ έχουμε 61 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της φρικτής περιόδου, καθένας από αυτούς έχει ένα όνομα και έναν σταυρό προκειμένου να αναγνωρίζεται», διευκρίνισε η αντιδήμαρχος.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν οικογένεια, σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συγκεκριμένης περιόδου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό τους, δεν λάβαμε καμία ένδειξη για το τι έπρεπε να κάνουμε με τον καθένα χωριστά».

Σε δύο χρόνια θα μπορούν να πάρουν τους νεκρούς τους

Αντιμέτωπο με την αύξηση των θανάτων και τον κίνδυνο κορεσμού των νεκροτομείων, το Μιλάνο αποφάσισε πράγματι να μειώσει από τριάντα σε πέντε ημέρες την περίοδο κατά την οποία οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να πάρουν τη σορό του δικού τους ανθρώπου.

«Οι οικογένειες που δεν μπόρεσαν να πάρουν τον νεκρό τους λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων ή λόγω της δικής τους κατάστασης της υγείας θα έχουν τη δυνατότητα να τον πάρουν έπειτα από δύο χρόνια για υγειονομικούς λόγους», δήλωσε η Ρομπέρτα Κόκο.

Στον χώρο που αφιερώνεται στις σορούς που δεν αναζητήθηκαν μπορούν να ταφούν έως 600 νεκροί, αλλά οι αρχές του Μιλάνου ελπίζουν να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους τάφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr