Ιταλία: Πενθήμερη καραντίνα στους ανεμβολίαστους που φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα

0
121

Μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι από αύριο θα επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ανεμβολίαστοι πολίτες όπως και οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους γρήγορο τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (που να έχει γίνει το πολύ 24 ώρες πριν την άφιξή τους) ή μοριακό τεστ (με περιθώριο 48 ωρών).

 
«Σε εμάς οι μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον είναι λιγότερο από το 0,2% του συνόλου των κρουσμάτων. Σε άλλες χώρες η παραλλαγή αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη και για τον λόγο αυτό, σκεφθήκαμε να εφαρμόσουμε την ίδια πρακτική που ισχύει για όποιον φτάνει στην χώρα μας από το Ηνωμένο Βασίλειο: το τεστ. Δεν νομίζω ότι το θέμα χρειάζεται υπερβολική σκέψη», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα La Repubblica από τις Βρυξέλλες, ιθύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ότι «οι χώρες μέλη πρέπει να πληροφορούν την Κομισιόν για την λήψη τυχόν περιοριστικών μέτρων.

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, «από την έδρα της ΕΕ έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στην αυριανή σύνοδο κορυφής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr