Ιταλία: Τα πάνω κάτω τη νέα σχολική χρονιά – Μαθήματα και Σάββατα

0
93

Αλλαγές και ανατροπές στην Ιταλία για τη νέα σχολική χρονιά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση Κόντε ετοιμάζεται να υιοθετήσει ευρηματικές λύσεις.

Τα μαθήματα στην Ιταλία διακόπηκαν στις αρχές Μαρτίου και με μόνη εξαίρεση τις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, οι μαθητές δεν επέστρεψαν ούτε για μια ημέρα στις σχολικές αίθουσες. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε εξετάζει διαφορετικές μεθόδους, οι οποίες θα μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, για την καλύτερη δυνατή μόρφωση των μαθητών:

Θα μπορούν να γίνονται και μαθήματα εκτός σχολικών συγκροτημάτων, πολλά σχολεία θα παραμένουν ανοικτά και το Σάββατο, ενώ παιδιά διαφορετικής ηλικίας θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα με ίδιο αντικείμενο.

Ο κύριος στόχος είναι να ξανακαθίσουν, επιτέλους, οι μαθητές στα θρανία τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρηθεί σε ένα κάποιο βαθμό και “η διδασκαλία εξ αποστάσεως”. Οι διευθυντές και οι λυκειάρχες θα έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων και κρίσης σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση των καταλληλότερων μεθόδων.

Όλα αυτά υιοθετούνται για να μπορούν να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και πρόληψης του κορονοϊού, αλλά και το δικαίωμα στην παιδεία και την κατάρτιση, το οποίο κατοχυρώνεται από το ιταλικό Σύνταγμα.

Η ιταλική εφημερίδα “Corriere della Sera” γράφει χαρακτηριστικά ότι “θα μπορούσε να πει κανείς πως τη νέα σχολική χρονιά ο καθένας θα μπορεί να κάνει, περίπου, εκείνο που προτιμά”.

Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των ιταλικών συνδικάτων, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα θα παρουσιάσει αναλυτικά τις κατευθυντήριες γραμμές της νέας σχολικής χρονιάς και θα υπογράψει το σχετικό διάταγμα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr