Ιταλία: Ξαναρχίζουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca

0
48

Στις 3 μ.μ. τοπική ώρα (4 μ.μ. ώρα Ελλάδας) ξανάρχισε σε όλη την Ιταλία η χορήγηση των εμβολίων της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, για να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος εξαιτίας της προσωρινής αναστολής που έληξε χθες, Πέμπτη, θα χρειαστούν δεκαπέντε ημέρες.

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, προβλέπεται αύξηση του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού, με υπερωρίες του προσωπικού και έκτακτους εμβολιασμούς κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι είναι να επιτευχθεί η χορήγηση 500.000 σκευασμάτων την ημέρα, με την κινητοποίηση φαρμακοποιών, 44.000 οικογενειακών γιατρών, 23.000 ειδικευόμενων γιατρών, 6.000 οδοντογιατρών και 270.000 νοσοκόμων που ανήκουν στο εθνικό σύστημα υγείας της Ιταλίας και θα πληρωθούν επιπλέον για την βοήθειά τους αυτή.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει επικοινωνιακή εκστρατεία με τίτλο Ιο mi vaccino perche… (Εγώ εμβολιάζομαι επειδή…) την οποία, σύμφωνα με διαρροές, πρόκειται να στηρίξουν γνωστοί αθλητές, όπως ο ποδοσφαιριστής Φραντσέσκο Τότι και η Βαλεντίνα Βετσάλι, πρωταθλήτρια ξιφασκίας. 

Η ιταλικές αρχές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε ένα φιαλίδιο από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού: στο τέλος κάθε ημέρας, όσες δόσεις περισσεύουν θα χορηγούνται σε ηλικιωμένους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, σε ευπαθείς ομάδες ή, σε περίπτωση που υπάρχει ακόμη κάποιο υπόλοιπο, γενικότερα σε πολίτες οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr