Κακοκαιρία EVA: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ξύλινο πλοίο που είχε ναυαγήσει στην Κρήτη

0
29

Η κακοκαιρία EVA χτύπησε και το πλοίο «Απόλλων Κ», το οποίο ναυάγησε τον περασμένο Ιούνιο στην Αγία Ρούμελη στην Κρήτη.

Ο καιρός το έριξε στα βράχια και έκανε το ξύλινο πλοίο κομμάτια.

Οι κάτοικοι εδώ και 5 μήνες εξέφραζαν την ανησυχία τους ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και έκαναν έκκληση για την απομάκρυνσή του από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, kriti360.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Βιριράκης από την πρώτη στιγμή άρχισε τις διαδικασίες διαθέτοντας ιδίους πόρους του ταμείου, ωστόσο η γραφειοκρατία με τους διαγωνισμούς αλλά και οι διαδικασίες με τον πλοιοκτήτη και τον εφοπλιστή καθυστέρησαν την απομάκρυνσή του με αποτέλεσμα σήμερα η κακοκαιρία EVA, να το σπάσει σε μικρά και μεγάλα κομμάτια όπως εδώ και μέρες είχε προβλέψει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιωάννης Τζατζιμάκης.

Η πλειοψηφία των κομματιών του πλοίου κατέληξαν σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που είχε ναυαγήσει, στην  προβλήτα της Αγιάς Ρουμέλης.

Σημειώνεται ότι  το πλοιάριο  παρέμενε στο σημείο από τις 12 Ιουνίου 2022, όταν κι ενώ ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Αγίας Ρουμέλης προσέκρουσε στην προβλήτα “Μασχάλη” εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Από την πρόσκρουση, προκλήθηκε ρήγμα στη δεξιά εξάτμιση με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και τη μερική βύθισή του.

Πηγή: enikos.gr

Πηγή: madata.gr