Κακοκαιρία Φίλιππος: Έκλεισε η Εθνική Οδός από Οινόφυτα έως γέφυρα Καλυφτάκη για όλα τα οχήματα

0
51

Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει από το ύψος των διοδίων Αφιδνών έως τη γέφυρα Καλυφτάκη για όλα τα οχήματα.
Με τις μνήμες από την κακοκαιρία «Ελπίδα» και την ταλαιπωρία που βίωσαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική Οδό, όπου και εγκλωβίστηκαν στο χιόνι, οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας λόγω της σφοδρότητας του «Φίλιππου».

Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει από το ύψος των διοδίων Αφιδνών έως τη γέφυρα Καλυφτάκη για όλα τα οχήματα. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τη Νέα Οδό και την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στη Φυλή (Χασιά) λόγω χιονόπτωσης δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς Δερβενοχώρια από το ύψος της μονής Κλειστών.

Επίσης, κλειστή είναι η οδός Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Αγιο Πέτρο στην Πεντέλη.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αναστάσεως, από το κοιμητήριο Παπάγου προς Υμηττό. Στην επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι το πάρκο Ανατολής.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
Ο «Φίλιππος» φέρνει στη χώρα καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. Το πρώτο κύμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο κύμα αναμένεται να πλήξει τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σήμερα, Πέμπτη, σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές κυρίως πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο, ενώ εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα σημειώνεται χιονόνερο. Στην Εύβοια οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Πηγή: madata.gr