Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες

0
23

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 15-06-2023/1300 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα.

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Κυριακή (18-06-2023),

  • κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας,
  • μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες,
  • από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια,
  • από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο,
    κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα στην περιοχή της Μαγνησίας, των Σποράδων, της κεντρικής και της βόρειας Εύβοιας μέχρι και τις προμεσημβρινές θα είναι έντονα και τοπικά επικίνδυνα και από τις προμεσημβρινές ώρες στην υπόλοιπη Εύβοια, Αττική και τη Βοιωτία μέχρι και το απόγευμα.

Μήνυμα «112» σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, Μαγνησία και Σποράδες

Μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής, έφτασε στους κατοίκους σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, Μαγνησία & Σποράδες. Σε αυτό, ζητείται ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr