Κακοκαιρία: Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

0
26

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε μια σειρά περιοχές ενώ χωρίς προβλήματα είναι σήμερα η επέλαση της κακοκαιρίας από την Αττική.

Έντονα φαινόμενα προβλέπονται την Κυριακή (18-06-2023), κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής και της Πιερίας) καθώς και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, από πολύ νωρίς το πρωί μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες στην Εύβοια, από τις προμεσημβρινές ως τις απογευματινές ώρες στην Αττική, τη Βοιωτία και πρόσκαιρα στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, κατά διαστήματα από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τις βόρειες Κυκλάδες.

Η κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη

Μία άλλη μέρα ξημέρωσε σήμερα για τη Θεσσαλονίκη καθώς έχουν σύμμαχο τους τον καλό καιρό, ο οποίος έχει βοηθήσει τον κόσμο να προχωρήσει τις εργασίες αποκατάστασης. Σήμερα μία άλλη μέρα για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν βλάβες και προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.

Οι άντρες από τον Δήμο της Πολίχνης, από την Πολιτική Προστασία και από την Πυροσβεστική δεν έχουν απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο δήμο και από χθες έχουν κάνει τα πάντα για να απομακρύνουν το μεγάλο όγκο λάσπης, η οποία μπήκε μέσα στα σπίτια, στις αυλές και στα ισόγεια.

Οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί στην απομάκρυνση των φερτών υλικών που είχαν συγκεντρωθεί από τα ορμητικά νερά μέσα στον Ξηροπόταμο, μία δουλειά η οποία σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, έχει πάει πάρα πολύ καλά.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, για τρίτη ημέρα, επηρεάζοντας με διαφορετική ένταση όλη τη χώρα.

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και της Χαλκιδικής, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν και να μετατοπίζονται οι βροχές σταδιακά ανατολικότερα.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, με λίγες βροχές μικρότερης έντασης να παραμένουν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr