Κανόνι από κολοσσό ρούχων με 466 μαγαζιά. Τι θα γίνει με τους 13.000 εργαζομένους

0
38

Πτώχευση κήρυξε ο κολοσσός της ένδυσης Arcadia του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν στη Βρετανία, με τα 444 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα 22 σε άλλες χώρες του εξωτερικού, προκαλώντας σοκ στη διεθνή αγορά αλλά και έντονο προβληματισμό για τους 13.000 εργαζομένους και την τύχη τους μετά το κανόνι.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο όμιλος στον οποίο ανήκουν και τα καταστήματα Topshop απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει οριστεί διαχειριστής της Arcadia και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου, τα οποία είναι τα εξής: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.

Παράλληλα, η Deloitte ανακοίνωσε πως τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις άμεσα. «Θα αναζητήσουμε γρήγορα προτάσεις ενδιαφέροντος και αναμένουμε να βρούμε έναν ή περισσότερους αγοραστές για να διασφαλίσουμε το μέλλον επιχειρήσεων», δήλωσε ο Matt Smith, μέτοχος της Deloitte.

Η μάχη με τον ανταγωνισμό που χάθηκε

Η Arcadia, κάποτε αγαπητή της High Street, πολύ πριν από τον κορονοϊό, έδινε μάχη επιβίωσης ενάντια σε νεότερους, διαδικτυακούς λιανοπωλητές μόδας, όπως οι Asos, Boohoo και Pretty Little Thing. Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα απέτυχε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για να πληρώσει τα χρέη της μετά την πτώση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο γίγαντας της High Street προσέλαβε διαχειριστές από τη Deloitte μετά την πανδημία που «επηρέασε σοβαρά» τις πωλήσεις, ενώ δημοσιεύματα καταδικάζουν τις διακοπές του Sir Philip, στο υπερ-σκάφος του κόστους 100 εκατομμυρίων λιρών.

Πηγή: madata.gr