Καντίροφ: Μετά τις νέες ήττες η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα μικρής ισχύος

0
12

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: “Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων”.

Τα εδάφη που προσαρτήθηκαν θα καλυφθούν από το ρωσικό δόγμα πυρηνικής αποτροπής
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες δηλώσεις-απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών όπλων σκόρπισαν φόβους σε όλο τον πλανήτη.

 Συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, την ημέρα που ολοκληρώθηκαν τα «δημοψηφίσματα» προσάρτησης σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονταν υπό ρωσική κατοχή, πως οι ψηφοφορίες αυτές θα έχουν «συνέπειες» για τα εν λόγω εδάφη στο επίπεδο της ασφάλειάς τους, περιλαμβανομένης πιθανής πυρηνικής προστασίας.

 «Στα εδάφη αυτά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από νομικής απόψεως, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου και ως προς όλες τις αντίστοιχες (των ληφθέντων μέτρων) συνέπειες για την ασφάλειά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το δικαιικό μας σύστημα θα εξετάσει όλες τις επιλογές, και, φυσικά, οι νομοθέτες μας, τα εκτελεστικά μας όργανα και οι νομικές μας ομάδες είναι σε ετοιμότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: madata.gr