Καπραβέλος: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Να μπουν σε εφημερίες και ιδιωτικά νοσοκομεία

0
55

Για την τεράστια πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία σε όλη την χώρα, λόγω εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, μίλησε το πρωί της Τρίτης ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. 

Ο γιατρός έκανε λόγο για εφιαλτική κατάσταση καθώς όπως σημείωσε πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου ασθενής και να τον διώξουμε. Πεθαίνουν και άνθρωποι εκτός ΜΕΘ, γιατί το σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε τη θεραπεία. Είναι εφιάλτης να έχουμε ασθενή με δύσπνοια, να μην έχει οξυγόνο και να του λέμε ότι δεν έχει κρεβάτι στην εντατική, σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Το σύστημα υγείας ήταν υποστελεχωμένο χρόνια. Δεκτή κάθε βοήθεια, αλλά αυτή γίνεται χωρίς πρόγραμμα. Αν καλέσω κάποιον να έρθει σε μια μονάδα εξειδικευμένη, όπως είναι ένα πνευμονολογικό τμήμα, λίγο θα προσφέρει. Όταν λέμε επιστράτευση, εννοούμε όλο το σύστημα, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, να γίνει ένα, πρόσθεσε ο Νίκος Καπραβέλος σχετικά με την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Όπως εξήγησε, δε θα βοηθήσει ενώ αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσουν εφημερίες και τα ιδιωτικά νοσοκομεία. αναφέρει. 

Επίσης, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου τόνισε ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα σχολεία, τα οποία χαρακτήρισε ως έναν κρίκο στην αλυσίδα της διασποράς.

Η ιχνηλάτηση που έχουμε είναι ότι οι οικογένειες μολύνονται από τα παιδιά τους, σημειώνει. 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι πρέπει να περιοριστεί η κινητικότητά τους με lockdown, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα και επανέλαβε την ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα η εστίαση. 

Πηγή: madata.gr