Καράογλου: Φέτος θα γιορτάσουμε φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις

0
46

Μήνυμα συσπείρωσης γύρω από τον κοινό στόχο τα φετινά Χριστούγεννα να είναι οι τελευταίες γιορτές με περιοριστικά μέτρα, έστειλε ο Θεόδωρος Καράογλου, μέσω της τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε σήμερα με τις αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ουφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κάλεσε τους συμμετέχοντες να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν φαινόμενα συνωστισμού στα εμπορικά καταστήματα που λειτουργούν με την πρακτική του click away και να προχωρήσουν στη λήψη κάθε αναγκαίας δράσης που θα εμποδίσει την αναζωπύρωση της πανδημίας.

«Πέραν του καθημερινού αριθμού των κρουσμάτων και της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καλούμαστε να διαχειριστούμε την κόπωση της κοινωνίας και την αδημονία που υπάρχει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ισορροπούμε ανάμεσα στο “θέλω” των ημερών και το “πρέπει” που μας αφορά όλους, με το δεύτερο να είναι πιο ισχυρό προκειμένου να αποφύγουμε ένα πολύ βαρύ τρίτο κύμα της πανδημίας» τόνισε.

Αναφορικά με τα φετινά Χριστούγεννα, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως θα είναι διαφορετικά. «Θα γιορτάσουμε φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τέλος, μιλώντας για την οικονομική διάσταση της πανδημίας, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως οι κυβερνητικές πολιτικές για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων “θα εμπλουτίζονται και θα επεκτείνονται για όσο χρειαστεί και το 2021, αφού απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να σταθούμε κοντά στην κοινωνία”.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, δήμαρχοι και άλλοι φορείς.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: madata.gr