Καστοριά: Αυτοψία στο θαμμένο οπλοστάσιο – Εικόνες που καθηλώνουν

0
50

Το οπλοστάσιο εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (11.09.2020) κοντά στη διασταύρωση Μαυροχωρίου προς Αμπελόκηπους (περιοχή Γκιόλε), στην Καστοριά. Φωτογραφίες και βίντεο από τα ευρήματα της αστυνομίας.

Καθηλωτικές είναι οι εικόνες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα από το πολεμικό υλικό που ήταν θαμμένο σε περιφραγμένο χώρο υπαίρθιας επιχείρησης, στην Καστοριά.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Τμημάτων Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, την οποία συνέδραμε και η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας / Τ.Ε.Ν.Ξ., του Στρατού Ξηράς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG)

16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG)

79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα,

3 πολεμικά τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV

2 υποπολυβόλα, τύπου type – 50

4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type – 50

25.920 φυσίγγια

80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων

16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG)

9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr