Καταγγελίες πεθεράς 35χρονου: Δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας

0
113

Για το “χρονικό” του θανάτου του 35χρονου από τον κορωνοϊό μίλησε στον ΣΚΑΪ η πεθερά του, καταγγέλλοντας αδιαφορία από στελέχη του ΕΟΔΥ αλλά και όσους τoν επέβλεπαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Έκανε λόγο για “νεότατο παιδί, που δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν”. “Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Βρισκόμαστε σε σοκ… Μέχρι την Παρασκευή δούλευε ο γαμπρός μου. Την Παρασκευή το βράδυ είχε ρίγος. Το Σάββατο το πρωί έκανε πυρετό 38. Κατέβηκε με κομπρέσες κλπ έπαιξε με την μικρή τον είδα στο μπαλκόνι να κάθεται με την κόρη του να παίζουν. Είμαστε σε καραντίνα, δεν βγαίναμε πουθενά, το παιδάκι το παίζανε στο μπαλκόνι οι γονείς. Το βράδυ ξανάκανε πυρετό 38,5, βάλαμε πάλι κομπρέσες”.

“Την Κυριακή παίρνουν τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, και τους λένε πρέπει να καθίσετε σπίτι σας ‘3 μέρες και θα δούμε μετά.’ Δεν ξέρουν τι τούς γίνεται στον ΕΟΔΥ, πρέπει να είναι ανεύθυνοι ο άνθρωποι, γιατί δεν γίνεται να το λένε αυτό. Ενημερώνει η κόρη μου αν είναι κάτι σοβαρό να πάνε στο νοσοκομείο γιατί υπάρχει 1,5 έτους κοριτσάκι. Πήραμε γιατρό τηλέφωνο τη Δευτέρα λέει μπορεί να είναι ίωση και μας έδωσε αντιβίωση τηλεφωνικώς”.

“Τον πήγα εγώ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος… Το κράτος μας άφησε αβοήθητους κανένας δε μας βοήθησε. Στο νοσοκομείο πήγε περπατώντας, στην εισαγωγή είχε 38 πυρετό και 95 οξυγόνο. Μόνο ο πυρετός του ήταν… Μας είπαν ‘θα περιμένετε μόνο αν έχετε σύμπτωμα θα κάνετε το τεστ. Το παιδί ήταν τόσες μέρες με πυρετό. Αδιαφορία πλήρης. Τού κάνανε 2 τεστ βγήκαν αρνητικά”.

“Την Πέμπτη απόγευμα τον πάνε στο Γεννηματά και του κάνουν αξονική και βλέπουν πολύ βαριά πνευμονία και στους δύο πνεύμονες. Παρασκευή το βράδυ, 12 η ώρα, μας παίρνει τηλέφωνο ο γιατρός ότι θα τον διασωληνώσουν και θα τον κατεβάσουν στη ΜΕΘ γιατί είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του, αλλά από την Πέμπτη είχαν αρχίσει να του βάζουν οξυγόνο. Απαράδεκτοι στη ΜΕΘ μια φορά επικοινωνούσαμε μαζί τους, το μεσημέρι, για να μας πουν τι θα γινόταν και για άλλη επικοινωνία μας είπαν ‘δεν επιτρέπεται’.

“Ήταν νεότατο παιδί, δεν κάπνιζε, δεν είχε πρόβλημα υγείας και γυμναζόταν… Όταν απεβίωσε ο γαμπρός μου μάς είπαν ότι πρέπει να κάνουμε το τεστ κι ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί μου…” δήλωσε ακόμη η μητέρα της συζύγου του άτυχου άνδρα.

 Με σπασμένη φωνή ο Τσιόδρας μίλησε για τον θάνατο του 35χρονου. Η συγγνώμη του

Συγγενής 35χρονου: Είχε ανεβάσει πυρετό και ο γιατρός δεν του είπε να πάει στο νοσοκομείο

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο κ. Οσμάν, στενός συγγενής του 35χρονου Γιάννη, που είναι το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, Έλληνας πολίτης, ο άτυχος άνδρας άφησε ξαφνικά πίσω του τη γυναίκα του και το μωράκι τους, «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό.  

«Κανένα πρόβλημα υγείας δεν είχε το παιδί. Την προηγούμενη Παρασκευή ήταν στη δουλειά. Πριν μια βδομάδα. Το Σάββατο στο σπίτι του ανέβασε πυρετό. Πήραν ένα γιατρό και τους είπε να πάρουν μια αντιβίωση και όχι να πάνε στο νοσοκομείο. Πήρε αντιπυρετικά», ανέφερε ο κ. Οσμάν.

«Όταν πήγε στο νοσοκομείο του έκαναν όλες τις εξετάσεις και βγήκε αρνητικός στον κορωνοϊό. Έκαναν δύο φορές εξετάσεις. Το Μεγάλο Σάββατο του έκαναν τρίτη εξέταση και βγήκε θετικός. Αυτό το παιδί δεν είχε περάσει καμία αρρώστια», πρόσθεσε.

«Άφησε γυναίκα και παιδί. 18 μηνών το παιδάκι του έμεινε ορφανό. Η εγγονή μου έμεινε χήρα», κατέληξε ο κ. Οσμάν.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Πηγή: madata.gr