Κατέσχεσαν 1.800 μαϊμού ζευγάρια Dior x Air Jordan 1 αξίας 3,6 εκατ. δολαρίων!

0
64

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) στην μητροπολιτική περιοχή Ντάλας-Φορτ Γουορθ προχθές ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε χιλιάδες μαϊμού sneakers αξίας περίπου 4,3 εκατ. δολαρίων. Η αποστολή κατευθυνόταν από το Χονγκ Κονγκ προς το Μεξικό και περιείχε τουλάχιστον 1.800 πλαστά ζευγάρια Dior x Air Jordan 1, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Η τιμή του αυθεντικου Dior x Air Jordan 1, το οποίο έγινε sold out μέσα σε λίγες ώρες, ήταν περίπου 2.000 δολάρια, οπότε η συνολική αξία των ψεύτικων Dior Air Jordan 1 που κατασχέθηκαν από τους αξιωματικούς της CBP είναι περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Φυσικά, τα παπούτσια μεταπωλούνται σε πολύ υψηλότερη τιμή (περίπου 10.000 δολάρια στο StockX), πράγμα που σημαίνει ότι η πραγματική αξία της αποστολής είναι πολύ υψηλότερη.

Η CBP δήλωσε ότι “λόγω της κακής ποιότητας της κατασκευής, της λανθασμένης συσκευασίας και της προηγούμενης εμπειρίας με παρόμοια προϊόντα” ήταν προφανές ότι είχαν να κάνουν με μια αποστολή που περιείχε μη αυθεντικά sneakers.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, εκτός από τα Dior x Air Jordan 1, η αποστολή περιείχε πολλά άλλα ψεύτικα αθλητικά παπούτσια από την Nike και την adidas. Το σύνολο της αποστολής περιελάμβανε 60 κουτιά, τα οποία είχαν πάνω τους την επιγραφή “ball golf”.

Ο Διευθυντής Λιμένων της CBP, Timothy Lemaux, τόνισε η υπηρεσία θα προσπαθήσει με κάθε ευκαιρία να αποτρέψει την εισαγωγή παράνομων αγαθών τα οποία πλήττουν την αμερικανικη΄οικονομία, ενώ ανέφερε ότι κατέσχεσαν πλαστά αγαθά αξίας άνω των 37 εκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2019.

https://www.newsit.gr

Πηγή: madata.gr