Καθηγητής Γαλιατσάτος: Σε 6 με 8 μήνες η πανδημία τελειώνει – Πως θα γίνει κρύωμα ο κορονοιός

0
47

Ο καθηγητής και επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στο κεντρικο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για το τέλος της πανδημίας.

Ερωτηθείς αν η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει την τελική φάση της πανδημίας ή αν αναμένεται νέα μετάλλαξη που θα αλλάξει τα δεδομένα, ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε, σαν γιατροί πάντα σκεφτόμαστε τα χειρότερα, να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε και τις έρευνες, που είναι αρκετές για να τελειώσουμε την πανδημία.
 
Σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής τόνισε «Δεν θα πάμε πίσω στο 2019. Απλά θα ξέρουμε πως να ζήσουμε με τον Covid. Έχουμε τις μάσκες, τις ΚΝ95, βοηθάνε για να μην κολλήσεις και τα εμβόλια για να περάσει ο Covid σαν κρύωμα. Αν θέλουμε να νικήσουμε να νικήσουμε τη φύση αυτά τα  είναι τα εργαλεία και τα test».

Αναφορικά με το τέλος της πανδημίας ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως «αν όλα πάνε καλά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έχουν κάνει το εμβόλιο, αν δεν νοσούμε σοαβαρά σε 6 με 8 μήνες η πανδημία τελειώνει».

Πηγή: madata.gr